Betaalbare hoortoestellen

Goedkope hoortoestellen: waar vindt u ze?

Wanneer u op zoek gaat naar hoortoestellen, dan zult u een royaal aanbod aantreffen. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten. Door de verschillende maten, vormen en stijlen zijn er apparaten voor iedereen. Bovendien kunt u kiezen uit basis- tot en met premium modellen en van digitaal tot manueel. Al deze zaken, zorgen ook voor verschillende prijsklassen. Om een hoortoestel te vinden dat binnen uw budget blijft en u beter laat horen, is het raadzaam om via audibene een exemplaar te vinden. Wij zijn namelijk van het begin tot het eind betrokken bij het proces. Daarbij kan één van onze partneraudiciens u helpen om te bepalen in welke mate u gehoorverlies heeft en welk hoortoestel het beste bij u past.

Goedkoop versus betaalbaar

Of u kiest voor een goedkoop of betaalbaar hoortoestel is een belangrijke afweging. Een goedkoop exemplaar heeft weliswaar een lage prijs, maar mist ook extra functionaliteiten die u misschien nodig heeft. Sterker nog: het helpt in veel gevallen niet om beter te horen. Goedkope hoortoestellen versterken namelijk alleen het geluid. Een betaalbare variant biedt meer. Dat is namelijk een hoortoestel dat binnen het budget past en dat via extra functionaliteiten deels of geheel antwoord biedt op uw gehoorproblemen. Aangezien een hoortoestel een investering is voor de lange termijn is het raadzaam om voor één van de betaalbare modellen te kiezen in plaats van de goedkoopste.

Zijn er hoortoestellen voor weinig geld?

In het geval u denkt dat u niet genoeg geld heeft voor een hoortoestel, dan is het zeker raadzaam om een audioloog te bezoeken. Deze kan u betaalbare exemplaren aanraden die bij uw hoorproblemen en budget passen. Daarbij zijn de prijzen van deze apparaten gedaald doordat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn in de techniek. Ook concurreren de fabrikanten sterk onder elkaar wat gunstig is voor de prijsontwikkeling. Daarom is het goed mogelijk om ook voor een lager budget een passend hoortoestel te vinden. Bovendien is het mogelijk dat uw zorgverzekering bijdraagt in de aanschaf van een hoortoestel. De hoortoestel-experts van audibene kunnen u daarover kosteloos telefonisch verder informeren.

Gehoorversterkers of hoortoestellen: welke kiest u?

Wanneer u de stap neemt om beter te gaan horen, komt u twee termen tegen: gehoorversterkers en hoortoestellen. De eerste versterkt enkel al het geluid om u heen. Een hoortoestel is echter veel specialistischer. Deze kunt u aan de omgeving instellen waardoor u bijvoorbeeld ook in een ruimte met veel mensen beter kunt horen. Een gehoorapparaat helpt u namelijk te bepalen waar het geluid vandaan komt en wie er spreekt. Het is door de extra functies mogelijk dat u met een hoortoestel nieuwe geluiden hoort. Hierdoor kan het gewenningsproces mogelijk wat moeizaam verlopen.

Weet u niet of u een gehoorversterker of hoortoestel moet nemen? Dan kunt u zichzelf een aantal simpele vragen stellen.

Maak uw keuze op basis van deze vragen

  • Is de prijs het belangrijkste? – Zijn de kosten doorslaggevend voor u en heeft u een laag budget, dan kunt u misschien het beste voor een gehoorversterker kiezen. Deze zijn namelijk lager geprijsd dan hoortoestellen en kunnen u toch helpen met uw gehoorverlies. Hoortoestellen zijn meestal iets prijziger door hun extra mogelijkheden en functionaliteiten.
  • Heeft u eerder een hoortoestel gedragen? – Wanneer u nog nooit en hoortoestel heeft gebruikt, dan is het waarschijnlijk beter om te beginnen met een gehoorversterker. Hiermee kunt u uw oren laten wennen aan het dragen van een duurder hoortoestel. Daarom kiezen veel mensen eerst voor een gehoorversterker met een lagere prijs voordat ze een grote investering voor een geavanceerd hoortoestel maken.
  • Heeft u extra eisen? – Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aandoening Tinnitus waar u misschien last van heeft. Of bent u misschien een groot liefhebber van muziek? Of belt u veel? Is uw antwoord op één of meerdere van deze vragen bevestigend, dan kunt u beter een hoortoestel nemen vanwege de meerdere opties. Een hoortoestel kan bijvoorbeeld uitgerust worden met een Tinnitus-masker die het oorsuizen verzacht met andere geluiden. Voor muziekliefhebbers zijn er premium hoortoestellen die via een app of bluetooth samen met een smartphone gebruikt kunnen worden. Hierdoor kunt u ondanks uw gehoorverlies toch naar uw favoriete liedjes blijven luisteren en uw apps gebruiken.

Bent u nog niet overtuigd van wat de juiste keuze is voor u? Neem dan contact op met één van onze hoortoestel-experts. Zij helpen u graag met de vragen die u misschien nog heeft.

U krijgt de kwaliteit waar u voor betaalt

Nu u heeft ontdekt wat het verschil is tussen goedkope en betaalbare hoortoestellen, weet u dat u krijgt waar u voor betaalt. Een hoortoestel dat voldoet aan alle eisen en ook helpt bij specialistische problemen als oorsuizen is misschien wat prijzig. Audibene wil u daarom graag aan het juiste hoortoestel helpen zonder dat u risico loopt. Dat doen wij door samen met onze partners u uitgebreid advies te geven. Ook zorgen wij voor hoogwaardige hoortoestellen tegen een eerlijke prijs en bieden wij meerdere gratis diensten. Zo krijgt u vrijblijvend en voor niets een hoortest en past de audicien ook uw hoortoestel aan. Nog een fijne service, zeker als u nog moet wennen aan een hoortoestel, is dat u gratis het gekozen model op de proef mag nemen. Zo kunt u uitgebreid proberen of uw potentiële aankoop aan uw eisen voldoet. Verder bieden wij 5 jaar garantie en 5 jaar service bij nieuwe aanpassingen.

Wilt u meer weten over onze hoortoestellen? U kunt vast een kijkje nemen in het overzicht van onze prijzen. Daar ziet u wanneer u het beste voor de basisklasse, middenklasse of het high end segment kunt kiezen. Of maak het nog eenvoudiger en vraag online vrijblijvend advies aan voor een hoortoestel die bij uw eisen en budget past!

Vindt het juiste hoortoestel dat perfect bij u past.