Signia Insio

Signia Insio hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Het gaat om in-het-oor hoortoestellen (IHO), die discreet in de gehoorgang worden geplaatst. Dit maakt ze uitermate geschikt voor hoeden- en brillendragers die last hebben van het combineren van een hoortoestel met de hoedenrand of de frame van de bril. Bovendien beschikken deze hoortoestellen over een stabiele en zeer heldere geluidskwaliteit met vloeiende overgangen tussen nieuwe hoorsituaties.

 

https://www.audibene.nl/wp-content/uploads/sites/10/2023/05/signia-insio-charge-go-1-1-1.png

De functies en voordelen

  • Omgevingsgeluid wordt eruit gefilterd
  • Vervelend ruis van het hoortoestel wordt onderdrukt
  • Maakt hoge tonen weer effectief hoorbaar
  • Tonendagboek, vereenvoudigt de ideale afstelling
  • Tinnitus wordt verlicht

Tinnitus maskeren

Dankzij de ingebouwde tinnitusmaskeerder kunnen deze hoortoestellen uw tinnitus helpen te verminderen. Storende geluiden worden eenvoudig overlapt. De Signia Insio gehoorapparaten zijn beschikbaar in drie verschillende modellen, die vrijwel alle soorten gehoorverliezen kunnen dekken.

Functies en design

De Insio hoortoestellen van Signia met een geïntegreerde tinnitusmaskeerder helpen bij het verminderen van de vervelende oorsuizen in het oor (tinnitus). Daarnaast bezitten de Signia Insio hoortoestellen een speciaal ventilatiesysteem, ook wel Optivent genoemd. Op deze manier wordt ook terugkoppeling vermeden en het typische sluitingseffect (occlusie) blijft ook weg. Optioneel beschikken deze hoortoestellen ook nog over een volumeregelaar en een programmaknop. Daarnaast kunnen hoorprogramma’s en het volume snel en gemakkelijk worden aangepast door de hoortoesteldrager. De optionele richtmicrofoon biedt extra comfort in verschillende gesprekssituaties. Deze in-het-oor hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: de ITE (in het oor), de Concha die de oorschelp volledig vult, de CIC (volledig in het kanaal) en de ITC hoortoestellen (in het kanaal). De laatst genoemde worden ook in de gehoorgang geplaatst en sluit de gehoorgang over het algemeen volledig af.

Accessoires

Om de Signia Insio van een afstand te bedienen, is als praktische oplossing de easyPocket beschikbaar. Deze afstandsbediening heeft een display in kleur en vertegenwoordigt de huidige status van het hoortoestel via tekst en symbolen. Voor een draadloze verbinding van de Signia Insio met verschillende audioapparaten zoals de TV of een radiosysteem, is de miniTek ontwikkeld. Als deze miniTek App geïnstalleerd is, is een probleemloze bediening via de eigen smartphone mogelijk. Ondersteunt de TV- of stereo-installatie geen bluetooth, dan is een verbinding via een transmitter mogelijk. Door het miniTek systeem kunnen de betreffende apparaten met de Insio hoortoestellen eenvoudig worden aangesloten. Bovendien zijn de verschillende batterijen voor elk model in het assortiment beschikbaar.