Over ons

Bij audibene zetten we ons in om hoorzorg zo gemakkelijk, comfortabel en betaalbaar mogelijk te maken, omdat we geloven dat iedereen in de wereld goed moet kunnen horen om goed te kunnen leven.

Op deze pagina:
 • Alle audibene voordelen op een rij:
 • Wij garanderen goed gehoor en de hoogste klanttevredenheid.
 • Hoe werkt audibene?
 • Partner audicien: aanmeting in de winkel
 • Mobiele audicien: aanmeting bij u huis
 • Partner worden
 • Werken bij audibene

Alle audibene voordelen op een rij:

audibene begeleidt u op uw weg naar het beste gehoor. Dit begint met het eerste consult door onze hoor-experts aan de telefoon en eindigt met uw perfecte gehoorapparaat. Het geheim van ons succes is onze unieke benadering van advies. Onze hoor-experts werken nauw samen met zowel onze eigen mobiele audiciens als onze zorgvuldig geselecteerde partneraudiciens in heel Nederland, direct bij u in de buurt.

 • 100% gratis en vrijblijvende service
 • Onafhankelijk advies
 • De beste hoortoestellen voor uw hoorsituatie
 • Professionele ondersteuning, in een winkel of bij u thuis

Wij garanderen goed gehoor en de hoogste klanttevredenheid.

Icon microchip

Omdat we technologie snappen

Bij audibene krijgt u de slimste hoortoestellen van alle toonaangevende fabrikanten en baanbrekende digitale oplossingen. We zijn altijd op zoek naar de beste producten of ontwikkelen ze gewoon zelf. Vind hier het juiste hoortoestel voor uw behoeften.

Icon drie personen

Omdat we mensen begrijpen

Audibene luistert – vanaf het eerste gesprek. We hebben geen standaardoplossing, maar het perfecte gehoorapparaat voor uw persoonlijke gehoorsituatie. Dit leidt niet alleen tot de hoge klanttevredenheid op de markt, maar ook tot het beste gehoor.

Icon duim omhoog en oor

Omdat we begrijpen wat goed horen betekent

Audibene-klanten profiteren dubbel: van de individuele advieskwaliteit van hun persoonlijke hoor-expert bij audibene en van de beste audiciens in hun regio, afkomstig van het grootste netwerk in Nederland.

Icon netwerk

Omdat we ons bedrijfsmodel goed begrijpen

Audibene is begonnen in Berlijn en sinds 2004 ook actief in Nederland. Tegenwoordig  zijn wij de nummer 1 online hoortoestellen aanbieder: in tegenstelling tot grote ketens richten wij ons alleen op wat er echt toe doet: u! Word deel van ons succesverhaal!

Hoe werkt audibene?

 


Stap 1: Online informatie

Controleer in slechts 2 minuten of u in aanmerking komt voor een gratis proefperiode. Beantwoord daarvoor de vragen in onze survey.

Stap 2: Deskundig advies

Nadat u zich online hebt aangemeld, krijgt u een eerste telefonisch adviesgesprek met een van onze hoor expert. Hij of zij zal gratis en vrijblijvend uw hoorsituatie met u bespreken. Vervolgens maken we een afspraak met een collega-audicien bij u in de buurt om uw gehoorapparaten gratis uit te proberen.

Stap 3: Uitproberen in uw dagelijks leven

In de volgende stap ontmoet onze partner- of mobiele audicien u op locatie of bij u thuis met het juiste model hoorapparaat. De audicien zal de toestellen professioneel bij u aanpassen. U test ze in uw dagelijkse leven. Daarna bespreekt u uw nieuwe gehoor met de audicien, die u gedurende de hele proefperiode bijstaat.

Stap 4: Aankoop

Enkel als u tevreden ben met het gehoorapparaat hoeft u een aankoop te doen.

Het resultaat

Nadat u de hoortoestellen in het dagelijks leven hebt uitgeprobeerd, beoordeelt u de mate waarin ze uw gehoor verbeteren. Pas als u echt tevreden bent met uw gehoorapparaten, brengen we de aankoopprijs van de toestellen in rekening. Inmiddels geniet u al volop van uw nieuwe gehoor!

Ons bereik: waar u ook bent, een gekwalificeerd audicien bij u in de buurt

Geografische visualisatie audiciens

Bovenstaande afbeelding is puur een indicatie voor visualisatie.

Partner audicien: aanmeting in de winkel

Closeup van twee handen die schudden

audibene heeft samenwerkingen met tientallen audicienswinkels in heel Nederland. Met onze hoor experts en partneraudiciens spelen we in op de individuele wensen en behoeften van onze klanten en bieden we de nieuwste hoorapparaten aan om uit te kiezen tijdens de gratis proefperiode. We zitten dus ook bij u in de buurt!

Mobiele audicien: aanmeting bij u thuis

mobiele audicien die een aanmeting doet bij iemand thuis

De audicien kan ook op kantoor of in uw winkel langskomen!

Naast partner audiciens, werken wij bij audibene met een groot team van mobiele audiciens, die het mogelijk maken om bij u vanuit het comfort van uw eigen huis een gehoortest af te nemen en een hoortoestel aan te meten. Onze audiciens rijden heel Nederland door om bij u thuis het perfecte hoortoestel bij u aan te meten.

Heeft u zo’n drukke agenda dat een bezoekje aan de audicien er echt even niet in past? Of is de afstand naar een audicienswinkel simpelweg te ver om het de moeite waard te maken? Heeft u eigenlijk een hoortoestel nodig maar nooit de tijd gehad om een afspraak in te plannen?Dan is een audicien die bij u thuis komt dé oplossing voor u! Maak van ons aanbod gebruik en laat de audicien zich aan uw leven aanpassen, niet andersom.

Meld u hiervoor aan voor een telefonisch adviesgesprek. Vul de korte vragenlijst in en dan zal een van onze hoor-experts met u uw hoorsituatie bespreken en voor u een afspraak maken bij een mobiele audicien.

In het kort:

 • U hoeft de deur niet uit voor een hoortest en aanmeting.
 • De audicien past zich aan aan uw agenda, niet andersom
 • Het hoortoestel wordt aangemeten op de plek waar u het ook het meest gaat gebruiken; zo kunt u gelijk beginnen met de gratis proef

Het audibene partner principe

We geven onze kennis ook graag door. Laat u overtuigen door het audibene principe en word een partner!

Uw voordelen in het kort:

 • Maak gebruik van het bereik van audibene en het internet:  u verkoopt meer toestellen met efficiënter gebruik van uw capaciteit – extra klanten bij uw bestaande bedrijf.
 • Partner zijn is zonder risico voor u: behoud uw zelfstandigheid en loop vooruit op de concurrentie.
 • Maak deel uit van het grootste online audiciensnetwerk van Nederland.

Werken bij audibene

Bij audibene Nederland zijn we altijd op zoek naar nieuw talent ontdek uw mogelijkheden bij audibene en bekijk hieronder welke vacatures er momenteel openstaan en wie weet hoor jij binnenkort bij de audibene familie!

Open vacatures

Veelgestelde vragen

Welke soorten gehoorapparaten zijn er?

Hoorapparaten zijn onderverdeeld in twee verschillende ontwerpen. In-het-oor hoorapparaten zitten direct in de gehoorgang en zijn bijzonder onopvallend. Achter-het-oor hoortoestellen zitten achter de oorschelp buiten de gehoorgang en zijn uitgerust met handige technische functies.

Daarnaast worden de soorten gehoorapparaten gecategoriseerd op basis van de technologie. Er zijn hoortoestellen met oplaadbare batterijen, met op maat gemaakte oorstukjes en met geïntegreerde Bluetooth of tinnitusmaskeerderfuncties.

Hoeveel kost een hoortoestel?

De prijs van gehoorapparaten is grotendeels afhankelijk van het model, uw gehoorverlies en uw behoeften. Hoe erger uw gehoorverlies, hoe hoger de prijs meestal uitvalt. Dit omdat de technologie bij zwaar gehoorverlies vaak erg geavanceerd moet zijn en dit meer kosten met zich mee brengt. Voor uitgebreid advies over uw persoonlijke hoorsituatie kunt u altijd bellen naar 030 203 01 41.

Kan ik online gehoorapparaten kopen?

In sommige landen, zoals de VS, is het mogelijk om hoorapparaten online te kopen. In Nederland is dit niet het geval – doordat gehoorapparaten complexe apparaten zijn, is het alleen mogelijk om bij een fysieke audicien een hoortoestel aan te schaffen. De audicien meet uw gehoorverlies en stelt uw toestel daarop af. Dit is een nauwkeurig werkje en kan niet geautomatiseerd worden.

Bij audibene kunnen we u wel in contact brengen met een lokale audicien, of een van onze mobiele audiciens bij u thuis laten komen. Gemakkelijker kan niet!

Hoe lang kan ik gehoorapparaten uitproberen?

Over het algemeen moeten gehoorapparaten een paar weken worden getest zodat de hersenen kunnen wennen aan het nieuwe gehoor. Gedurende ongeveer een maand moet de audicien regelmatig langskomen om de apparaatjes perfect af te stemmen op uw persoonlijke behoeften. Bij audibene adviseren we doorgaans een proefperiode van 30 dagen. Gedurende deze periode raden we u aan niet meer dan twee verschillende soorten hoortoestellen te testen om uw hersenen niet te veel te belasten. Dankzij het zorgvuldige overleg tussen audibene en de audicien garanderen we dat u het juiste toestel krijgt.

Heb ik een hoortoestel nodig?

We maken onderscheid tussen tijdelijk en permanent gehoorverlies. Bij audibene praten we dagelijks met mensen die al lange tijd last hebben van gehoorverlies.Dit zijn de volgende zes meest voorkomende tekenen van gehoorverlies (op onze pagina “tekenen van gehoorverlies” leest u hier meer over):

 1. Hoge volumes op de TV en andere apparaten
 2. Gesprekspartners lijken te mompelen
 3. Achtergrondgeluid lijkt luider dan spraak
 4. Telefoongesprekken alleen met de luidspreker
 5. Herhaalde verzoeken om herhaling
 6. Omgeving adviseert een gehoorapparaat

Als je op de meeste punten ‘ja’ kunt zeggen, is het duidelijk dat u permanent gehoorverlies heeft en een hoortoestelwordt aangeraden. U kunt meer vinden op de volgende pagina: “heb ik een hoortoestel nodig?” Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze hoor-experts voor verdere vragen of advies.

Welke hoorapparaat heb ik nodig?

welk gehoorapparaat past bij uw hoorsituatie. Verschillende merken zijn gespecialiseerd in verschillende dingen, en daarom hangt het juiste hoorapparaat voor u af van uw levensstijl en behoeften. Er zijn grofweg drie categorieën gehoorapparaten.

 1. De in-het-oor modellen zijn het kleinst; deze verdwijnt zelfs volledig in uw gehoorgang. Hierdoor zien mensen (soms zelfs naasten zoals vrienden of familie) niet dat u hoortoestellen draagt. Wel zijn deze toestellen vanwege het kleine formaat wat beperkt in de functies die erop zitten. Zo zijn deze toestellen niet oplaadbaar en zit er ook geen Bluetooth op. Ze kunnen wel verbonden worden met de Signia App of de audibene HORIZON® App. De in-het-oor hoorapparaten zijn het meest geschikt voor licht tot middelmatig gehoorverlies.
 2. De gehoorapparaten met de luidspreker in het oor (RIC) zijn ondanks hun ietwat grotere formaat nog steeds heel klein en onopvallend. De behuizing van het toestel verdwijnt bijna feilloos achter uw oorschelp, en een dun draadje verbindt de behuizing met de speaker die in uw gehoorgang zit. Deze toestellen hebben meer functies dan de in-het-oor hoorapparaten, zoals Bluetooth connectiviteit en (eventueel) oplaadbare batterijen. Bovendien kunnen ze verbonden worden met de Signia app of de audibene HORIZON® App. Het luidspreker-in-het oor (RIC) model is zeer geschikt voor middelmatig tot zwaar gehoorverlies.
 3. Tot slot is er nog het achter-het-oor gehoorapparaat, waarbij de speaker in de behuizing achter het oor zit. Dit is het grootste model, hoewel ook dit model nog steeds klein is en ook steeds kleiner zal worden in de toekomst. Bij dit model wordt het geluid door de speaker achter de oorschelp opgevangen en via een draadje doorgegeven aan het oor. Deze modellen zijn het meest geschikt voor zwaar gehoorverlies, hoewel sommige mensen met middelmatig gehoorverlies ook liever dit model hebben dan een luidspreker-in-het-oor (RIC) model.

Meer informatie: gehoorapparaten

Waarom een premium hoortoestel?

Hoortoestellen van topklasse maken gebruik van de nieuwste technologie en bieden veel geavanceerde functies zoals spraakherkenning, Bluetooth en batterijtechnologie. Bovendien zijn alle premium gehoorapparaten onopvallend en discreet. Prijzen voor onzichtbare hoorapparaten bevinden zich in het premium segment, omdat ze bijzonder klein zijn, maar tegelijkertijd zijn uitgerust met veel handige functies. Deze extra functies verhogen het draagcomfort, verbeteren de geluidskwaliteit en zorgen voor een algehele betere luisterervaring.