blonde vrouw met geel t-shirt kijkt lachend naar de zijkant terwij ze lacht en een lepel met eten in haar hand heeft.

Onzichtbare gehoorapparaten

De hoortoesteltechnologie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er bijna onzichtbare gehoorapparaten die zowel krachtig zijn als uitgerust met de nieuwste technologie. Ze bieden een ideale oplossing voor mensen die veel belang hechten aan esthetiek en discreet willen profiteren van de voordelen van hoortoestellen. In dit artikel presenteren we voorbeelden van bijna onzichtbare gehoorapparaten en geven we advies over hoe u het juiste model kunt vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Zo zien bijna onzichtbare achter-het-oor hoortoestellen eruit

Bij de aanschaf van een hoortoestel zijn zowel het geluid als de grootte van groot belang. Veel mensen geven de voorkeur aan discrete toestellen met nuttige extra technologie die onopvallend in het oor verdwijnen. Waar men vroeger bereid moest zijn compromissen te sluiten, kunnen moderne hoortoestellen dankzij technologische vooruitgang nu zowel bijna onzichtbaar als krachtig zijn.

Hoortoestellen zijn verkrijgbaar in twee verschillende ontwerpen: in-het-oor en achter-het-oor. Er zijn talloze discrete modellen beschikbaar voor beide typen. Achter-het-oor hoortoestellen bieden het breedste scala aan functies, omdat de behuizing groot genoeg is om de benodigde technologie te herbergen. Ze zijn nauwelijks groter dan een muntstuk van 5 cent en bovendien vederlicht. Hierdoor kunnen ze onopvallend achter het oor worden verborgen en zorgen ze tegelijkertijd voor een discrete, optimale hoorervaring.

twee afbeeldingen zijn te zien van de het oor van een vrouw met bruin haar. In haar hoor is het achter-het-oor hoortoestell te zien.

Een voorbeeld van een vrijwel onzichtbaar achter-het-oor hoortoestel is de audibene go IX. We hebben alle belangrijke kenmerken van dit multifunctionele hoortoestel hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Dubbele microchiptechnologie voor natuurlijk geluid: de audibene go is uitgerust met IX-technologie (Integrated Xperience) zodat u in elke omgeving goed kunt horen. Deze technologie bestaat uit twee microchips die perfect gesynchroniseerd zijn voor een kristalheldere spraakverstaanbaarheid en natuurlijk achtergrondgeluid.
  • Verschillende modi voor een gepersonaliseerde luisterervaring: luistersituaties, of het nu aan een tafel in een restaurant is, bij een concert of tv-kijken, kunnen verder worden verbeterd en gepersonaliseerd met behulp van verschillende modi. Spraak Focus legt bijvoorbeeld de nadruk op het spraakgeluid voor een nog beter verstaan.
  • Moderne Bluetooth en oplaadbare batterijtechnologie voor extra gemak: moderne Bluetooth en oplaadbare batterijtechnologie bieden optimaal gemak in het dagelijks leven met gehoorapparaten. De batterijen kunnen ‘s nachts of onderweg eenvoudig worden opgeladen. Dankzij de Bluetooth-functie kunnen de hoortoestellen eenvoudig bediend worden via een app en verbonden worden met andere apparaten om direct te luisteren naar gesprekken, muziek en podcasts.
  • Onopvallend ontwerp en ruime keuze aan kleuren: Kies uw favoriet uit een groot aantal kleuren die bij uw haar- of huidskleur passen. Hierdoor nestelt de toch al kleine audibene go IX zich nog discreter achter uw oor.

Zo zien bijna onzichtbare in-het-oor hoortoestellen eruit

In-het-oor hoorapparaten, die direct in de gehoorgang worden geplaatst, zijn nog discreter dan moderne achter-het-oor modellen. Er zijn vier soorten in-het-oor hoortoestellen, die verschillen afhankelijk van hun positie in de gehoorgang. Tot de meest onopvallende behoren de zogenaamde IIC-hoortoestellen (Invisible-In-Canal) en CIC-hoortoestellen (Completely-In-Canal). Deze worden volledig in de gehoorgang geplaatst en kunnen met een trekkoordje worden verwijderd. Ze compenseren het gehoorverlies optimaal en absorberen het geluid op natuurlijke wijze in de gehoorgang om het te verwerken.

twee afbeeldingen zijn te zien van de het oor van een vrouw met bruin haar. In haar hoor is het in-het-oor hoortoestell te zien.

Een voorbeeld van een onzichtbaar CIC-hoortoestel is de audibene lite IX. Dit onzichtbare hoortoestel wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

  • Natuurlijk horen door in de gehoorgang te zitten: omdat de audibene lite in de gehoorgang zit, kan het geluid direct in het oor verwerkt worden, net als bij een normaal gehoor, wat zorgt voor een natuurlijk gehoor.
  • Twee modi voor een persoonlijke luisterervaring: met de audibene lite kunt u kiezen tussen Spraak Focus voor een nog beter spraakverstaan en Relax Modus, die een aangenaam golfgeluid afspeelt om te ontspannen.
  • App-bediening voor eenvoudige bediening: de audibene lite IX is eenvoudig te bedienen met slechts een paar drukken op de knop. Dankzij de audibene app is het bedienen van de hoortoestellen nog eenvoudiger en discreter.
  • Maximale discretie dankzij een onopvallende behuizing: het belangrijkste kenmerk van audibene lite hoorapparaten is hun onopvallende ontwerp, waardoor ze bijna onzichtbaar in het oor passen.
op een zwarte marmere tafel staat een paar zwarte audibene lite IX hoortoestellen. Een daarvaan staat rechtop en de andere ligt op het tafeltje.

Als u op zoek bent naar een onopvallend in-het-oor hoortoestel met extra functies zoals Bluetooth en een oplaadbare batterij, zijn ITC (In-The-Canal) en IHO (in-het-oor) gehoorapparaten de beste keuze. Ze zijn vergelijkbaar met Bluetooth-hoofdtelefoons, maar combineren moderne hoortoesteltechnologie met handige extra functies. De Signia Insio Charge&Go biedt bijvoorbeeld een oplaadbaar ITC-hoortoestel dat individueel wordt aangepast aan uw gehoorgang en huidskleur.

Onopvallende hoortoestellen: zo vindt u het juiste model

Het vinden van het juiste en bijna onzichtbare hoortoestel hoeft niet moeilijk te zijn. De eerste stap is het bekijken van onze hoortoestelvergelijking, waarin de huidige modellen worden vergeleken, waaronder veel onzichtbare hoortoestellen.

Deskundig advies zorgt in de volgende stap voor de nodige ondersteuning. Bij audibene vereenvoudigen we uw zoektocht door twee experts beschikbaar te stellen om u te adviseren. Uw persoonlijke hoorexpert aan de telefoon werkt samen met een audicien bij u in de buurt om u in beide richtingen advies te geven over de beste discrete hoorapparaten voor uw behoeften.

Na het eerste telefonische consult, waarin de hoorexpert met u spreekt over uw gehoorverlies, uw levensstijl en eventuele voorkeuren voor gehoorapparaten, zal de hoorexpert een afspraak voor u regelen bij een exclusieve partner-audicien bij u in de buurt om de hoortoestellen uit te proberen.

Een blonde vrouw en een man met bruin haar zitten bij een vrouwelijke audicien met bruin haar.

Tijdens uw eerste afspraak op locatie zal de audicien u een selectie van geschikte gehoorapparaten geven op basis van uw behoeften en budget. Op verzoek kan de audicien u speciale, discrete gehoorapparaten aanbevelen met een kleine behuizing en een kleur die discreet bij uw huid- of haarkleur past.

U kunt advies krijgen over de functies van de afzonderlijke modellen en vertrouwd raken met de functies terwijl u ze past. Vervolgens kunt u uw favorieten mee naar huis nemen voor de proefperiode en ze uitgebreid testen in het dagelijks leven. Een hoortoestel wordt pas gekocht als u tevreden bent met uw proeftoestellen en de proefperiode blijft voor u gratis.

Conclusie

De combinatie van innovatieve technologie en esthetisch design betekent dat u niet langer hoeft te kiezen tussen functionaliteit en vorm. Ervaar een goed gehoor en het comfort dat vrijwel onzichtbare hoorapparaten kunnen bieden – een investering die uw levenskwaliteit aanzienlijk zal verbeteren.

Als u zich afvraagt wat hoortoestellen kosten en welk model het beste bij u past, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als u tijdens de proefperiode vragen of opmerkingen heeft, staan zowel uw hoor-expert als uw lokale audicien voor u klaar om ervoor te zorgen dat de proefperiode met uw vrijwel onzichtbare hoortoestellen naar volle tevredenheid verloopt.

Veelgestelde vragen

Welke soorten gehoorapparaten zijn er?

Hoorapparaten zijn onderverdeeld in twee verschillende ontwerpen. In-het-oor hoorapparaten zitten direct in de gehoorgang en zijn bijzonder onopvallend. Achter-het-oor hoortoestellen zitten achter de oorschelp buiten de gehoorgang en zijn uitgerust met handige technische functies.

Daarnaast worden de soorten gehoorapparaten gecategoriseerd op basis van de technologie. Er zijn hoortoestellen met oplaadbare batterijen, met op maat gemaakte oorstukjes en met geïntegreerde Bluetooth of tinnitusmaskeerder functies.

Hoeveel kost een hoortoestel?

De prijs van gehoorapparaten is grotendeels afhankelijk van het model, uw gehoorverlies en uw behoeften. Hoe erger uw gehoorverlies, hoe hoger de prijs meestal uitvalt. Dit omdat de technologie bij zwaar gehoorverlies vaak erg geavanceerd moet zijn en dit meer kosten met zich mee brengt. Voor uitgebreid advies over uw persoonlijke hoorsituatie kunt u altijd bellen naar 030 203 01 41.

Kan ik online gehoorapparaten kopen?

Over het algemeen moeten gehoorapparaten een paar weken worden getest zodat de hersenen kunnen wennen aan het nieuwe gehoor. Gedurende ongeveer een maand moet de audicien regelmatig langskomen om de apparaatjes perfect af te stemmen op uw persoonlijke behoeften. Bij audibene adviseren we doorgaans een proefperiode van 30 dagen. Gedurende deze periode raden we u aan niet meer dan twee verschillende soorten hoortoestellen te testen om uw hersenen niet te veel te belasten. Dankzij het zorgvuldige overleg tussen audibene en de audicien garanderen we dat u het juiste toestel krijgt.

Hoe onderhoud ik mijn hoortoestellen?

Om uw hoortoestellen optimaal te laten werken is het belangrijk dat u ze goed onderhoudt. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen! Het enige dat u nodig heeft zijn de juiste middelen en een stap-voor-stap uitleg van hoe het moet. Bij audibene bent u daarvoor aan het juiste adres! Of uw toestellen nou op batterijen lopen, oplaadbaar zijn of op maat zijn gemaakt: in onze onderhoudspakketten zitten alle hulpmiddelen die u nodig heeft om uw gehoorapparaten schoon en functioneel te houden. Bovendien hebben we speciaal voor u een aantal onderhoudsvideo’s in elkaar gezet, om u snel en gemakkelijk te laten zien hoe u uw hoorapparaat onderhoudt. Zie voor uitgebreide informatie de volgende onderhoudspagina.

Geschreven door:
Raoul Bosvelt Cornelissen
Gediplomeerd triage audicien

Raoul Bosvelt Cornelissen uit Doesburg is 14 jaar gediplomeerd triage audicien. Hij adviseert klanten die op zoek zijn naar de beste hooroplossing en heeft al veel audibene klanten blij kunnen maken. Met zijn expertise kan hij een passend hoortoestel vinden voor bijna iedere situatie.