banner met de top 3 hoortoestellen uit de test

De grote gehoorapparaat-test: vergelijking van de testwinnaars van 2024

Bent u op zoek naar het perfecte gehoorapparaat? Dan is onze vergelijking van de vijf beste gehoorapparaten iets voor u. Dankzij onze jarenlange ervaring als een van de toonaangevende aanbieders van hoortoestellen, houden we de nieuwste hoortoesteltechnologie altijd nauwlettend in de gaten.

In onze hoortoesteltest van 2024 hebben we de vijf meest opvallende modellen op de markt geanalyseerd en vergeleken. We leiden u naar de modellen die indruk hebben gemaakt op ons en onze klanten. Lees verder en ontdek de winnaars van de hoortoesteltest om te zien welk model het beste bij uw behoeften past.

https://www.audibene.nl/wp-content/uploads/sites/10/2024/05/4-mensen-met-hoortoestellen.jpg
Op deze pagina:
 • Plaats 1: audibene go IX
 • Plaats 2: Signia Pure Charge&Go IX
 • Plaats 3: Oticon Intent
 • Plaats 4: audibene lite IX
 • Plaats 5: Widex SmartRIC

Plaats 1: Het beste gehoorapparaat van 2024: audibene go IX

 • De beste spraakverstaanbaarheid, zelfs met meerdere sprekers
 • Individuele en aangepaste geluidsaanpassing
 • Hoogwaardige Nederlandse technologie
twee zilvere audibene go IX hoortoestellen met een witte achtergrond

Op de eerste plaats staat de audibene go IX. Dit hoortoestel is perfect voor mensen die vaak groepsgesprekken voeren en zich regelmatig in drukke omgevingen bevinden, zoals restaurants of familiefeesten. Met de nieuwste hoortoesteltechnologie die momenteel op de markt verkrijgbaar is, garandeert de audibene go IX het beste gehoor in elke gesprekssituatie.

De zogenaamde IX-technologie (Integrated Xperience) maakt duidelijk en helder verstaan mogelijk, zelfs in lawaaiige omgevingen. De vrijwel onzichtbare audibene go IX creëert voor u een kristalheldere en natuurlijke gesprekservaring in realtime. Luisteren, volgen en antwoorden worden weer moeiteloos, en gesprekken worden weer leuk.

Mis geen woord meer en geniet van vrolijke gesprekken in elke situatie met onze testwinnaar, de audibene go IX.

Een andere reden waarom de audibene go IX als eerste is geëindigd in de hoortoesteltest is vanwege zijn dubbele prestatie: twee realtime processors zorgen voor een kristalheldere spraakverstaanbaarheid en aangename omgevingsgeluiden op de achtergrond.

De audibene go IX maakt niet alleen indruk met de beste hoorervaring dankzij de wereldwijd unieke IX-technologie, maar scoort ook met zijn elegante vorm, die onopvallend en vederlicht draagcomfort achter het oor biedt. Dankzij het moderne ontwerp nestelt het hoortoestel zich bijna onzichtbaar achter het oor. U hebt ook de optie om de kleur van het hoortoestel af te stemmen op uw huidskleur, waardoor het hoortoestel nog discreter lijkt.

De krachtige oplaadbare batterij is bijzonder praktisch en biedt tot 34 uur luisterplezier, waardoor u geen batterijen hoeft te verwisselen.

Het hanteren en bedienen van uw hoortoestellen is ook kinderspel. De gratis audibene app is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en is beschikbaar voor zowel Android- als Apple-smartphones. De audibene app is perfect afgestemd op de behoeften van dragers en stelt u in staat om uw hoorervaring aan te passen met behulp van verschillende modi. Het tilt uw hoorervaring naar een hoger niveau van comfort met handige functies.

Kenmerken
Ontwerp Achter-het-oor (AHO)
Type hoortoestel RIC (Receiver-in-canal)
Formaat Klein (26 mm*)
Bluetooth
Oplaadbaar
Verschillende prestatieklassen

Ervaar het beste gehoor met onze audibene go IX. Een proefperiode met hoortoestellen biedt u de unieke kans om de hoortoesteltestwinnaar in uw dagelijks leven te testen. Laat u adviseren en hoor het kristalheldere verschil!

Ons persoonlijke advies, gecombineerd met een gratis proefperiode en de eersteklas service van onze audiciens, zal u snel en eenvoudig naar uw perfecte hoorervaring leiden.

Plaats 2: de Signia Pure Charge & Go IX

 • Realtime gespreksverbetering
 • Maximaal gebruiksgemak dankzij de verkrijgbare accessoires
 • Signia app voor persoonlijke instellingen
twee zwarte signia pure charge and go IX hoortoestellen zijn te zien met een witte achtergrond

Op de tweede plaats staat de gloednieuwe Signia Pure Charge & Go IX. Dit hoortoestel is ook uitgerust met de innovatieve IX-technologie om uw gesprekservaring met meerdere deelnemers in realtime te verbeteren. Dit hoortoestel is ideaal voor een actieve levensstijl, omdat spraakverstaan duidelijk en helder blijft, zelfs als u beweegt, dankzij dynamische gespreksverbetering.

Het uitgebreide assortiment handige accessoires zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Als u veel reist, kunt u uw Signia Pure Charge & Go IX hoortoestel op elk gewenst moment opladen met de Pure Mobile Charger. De Pure Dry&Clean is niet alleen een oplaadstation, maar ook een droogbox. Gebruik dit multifunctionele accessoire om uw hoortoestellen op te laden en te desinfecteren met UV-licht.

Wilt u uw hoorervaring personaliseren? Dat kan met de geïntegreerde Signia-app. Pas eenvoudig bepaalde instellingen aan volgens uw persoonlijke voorkeuren.

Kenmerken
Ontwerp Achter-het-oor (AHO)
Type hoortoestel RIC (Receiver-in-canal)
Formaat Klein (26 mm*)
Bluetooth
Oplaadbaar
Verschillende prestatieklassen

Ervaar zorgeloos horen en test het Signia Pure Charge & Go IX hoortoestel gratis in het dagelijks leven!

Plaats 3: Oticon Intent

 • Gebalanceerde luisterervaring
 • Filteren van omgevingsgeluiden
 • Oplaadbare batterij of batterijvariant
Oticon met aardbeiden en koffie op achtergrond

De Oticon Intent neemt de derde plaats in in onze hoortoesteltest. Dit hoortoestel maakt indruk met zijn BrainHearing-technologie. Oticon heeft het hoortoestel geprogrammeerd en getraind met 12 miljoen geluiden uit het dagelijks leven. Het apparaat gebruikt deze geluidsgegevens om de omgevingsgeluiden 500 keer per seconde te analyseren en ze overeenkomstig te classificeren. Dit maakt het toestel geschikt voor een optimale geluidsbeleving in allerlei alledaagse situaties – of u nu autorijdt, op een familiefeestje bent of aan het tuinieren bent. De geïntegreerde 4D-sensoren analyseren uw bewegingen in het dagelijks leven en zorgen zo voor een gepersonaliseerde luisterervaring.

Als achter-het-oor hoortoestel maakt de Oticon Intent ook indruk met zijn elegante en bijzonder kleine ontwerp. Het is verkrijgbaar als oplaadbaar toestel en wordt geleverd met een etui en een oplaadstation. U kunt de oplaadstatus zien via het indicatielampje op het toestel.

De Oticon Intent kan ook worden aangevuld met een app. Een nadeel is echter dat de Oticon app minder functies biedt dan de audibene app.

Kenmerken
Ontwerp Achter-het-oor (AHO)
Type hoortoestel RIC (Receiver-in-canal)
Formaat Klein (30 mm*)
Bluetooth
Oplaadbaar
Verschillende prestatieklassen

Wilt u de BrainHearing-technologie met uw eigen oren ervaren? Test de Oticon Intent dan gratis en vrijblijvend in het dagelijks leven.

Plaats 4: de audibene lite IX

 • Eén van de kleinste in-het-oor hoortoestellen
 • Uniek onzichtbaar in-het-oor hoortoestel met oplaadbare batterij
 • Natuurlijke spraakverstaanbaarheid met de nieuwste IX-technologie
een man en vrouw op de achtergrond en de man heeft een mini-hoortoestel in zijn hand

Het audibene lite in-het-oor hoortoestel behaalde de vierde plaats in onze hoortoesteltest. Dit model is momenteel een van de kleinste in-het-oor hoortoestellen op de markt en maakt indruk met zijn onzichtbare ontwerp.

Dankzij de zachte aanpassing aan de gehoorgang verdwijnt het hoortoestel volledig in het oor, wat vooral voordelig is voor gebruikers die veel belang hechten aan esthetiek. De hoortoestellen, die op dezelfde manier in de gehoorgang worden geplaatst als draadloze hoofdtelefoons, zorgen voor een natuurlijke hoorervaring dankzij hun directe plaatsing in de gehoorgang.

De audibene lite IX is uitgerust met het revolutionaire IX-platform en is voor het eerst verkrijgbaar met een oplaadbare batterij. Dankzij de ingebouwde oplaadbare batterij hoeft u geen batterijen te vervangen en kunt u de bijzonder kleine hoortoestellen eenvoudig ‘s nachts opladen in het oplaadstation. De oplaadbare batterij maakt de hoortoestellen niet alleen eenvoudiger in gebruik, maar de IX-technologie geeft u ook een volledig nieuwe en verbeterde hoorervaring in realtime.

Voor een optimale pasvorm in het oor moet de gehoorgang geschikt zijn voor dit specifieke ontwerp. Het is ook belangrijk om te weten dat de audibene Lite niet geschikt is voor ernstig gehoorverlies.

Kenmerken
Ontwerp In-het-oor (IHO)
Type hoortoestel CIC (Completely-in-canal)
Formaat Mini (19 mm*)
Bluetooth
Oplaadbaar
Verschillende prestatieklassen

Wilt u het audibene lite hoortoestel met de nieuwe IX-technologie uitproberen? Laat u dan adviseren over de gratis proefperiode!

Plaats 5: Widex Moment Sheer SmartRIC

 • Natuurlijk en zacht geluid
 • Grote verscheidenheid aan geluiden voor een ongeëvenaarde muzikale ervaring
 • Comfort en beter richtinghoren dankzij nieuw ontwerp
twee zwarte widex moment sheer smart ric liggen op een donkere houten tafel

Op de vijfde plaats in onze hoortoesteltest staat het Widex Moment Sheer SmartRIC hoortoestel met een nieuwe tinnitusfunctie en een verbeterd ontwerp. Het is een RIC (Receiver-in-canal) hoortoestel in de oplaadbare versie, die wordt geleverd met een oplaadstation en een hoogwaardig doosje. De Widex Moment wordt ook geleverd met de optionele ‘Charge N Clean Box’, waarmee de toestellen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen, gedroogd en gedesinfecteerd.

Een nadeel van de Widex Moment Sheer is echter dat het geen mobiele oplader heeft, waardoor het hoortoestel alleen kan worden opgeladen als het stilstaat en niet onderweg.

De Widex Moment Sheer SmartRIC maakt gebruik van de nieuwe ‘Puresound’-technologie, waarbij de geluiden gelijktijdig worden verwerkt voor een bijzonder natuurlijke luisterervaring. Normaal gesproken bereikt het geluid dat via een hoortoestel wordt verwerkt het trommelvlies iets later dan het geluid dat direct wordt gehoord. Het Widex Moment corrigeert deze vertraging en zorgt voor een zuivere en bijzonder zachte geluidservaring. Het nieuwe ontwerp verbetert ook de richtinggevoeligheid van de microfoons.

Als u een passie hebt voor muziek, kunt u dankzij deze technologie thuis opnieuw genieten van concerten of uw favoriete nummers in al hun geluidsdiversiteit. Het toestel kan ook worden aangevuld met multifunctionele accessoires. Met ‘TV Play’ kunt u uw hoortoestel rechtstreeks aansluiten op uw tv-toestel.

Kenmerken
Ontwerp Achter-het-oor (AHO)
Type hoortoestel RIC (Receiver-in-canal)
Formaat Klein (25 mm*)
Bluetooth
Oplaadbaar
Verschillende prestatieklassen

Ontvang gratis een vrijblijvend adviesgesprek over de Widex Moment Sheer en test onze testwinnaar in het dagelijks gebruik!

Conclusie: waar u op moet letten bij het kopen van testwinnaar hoortoestellen

In onze hoortoestelvergelijking hebben we ervoor gezorgd dat we u een selectie van zowel achter-het-oor als in-het-oor hoortoestellen kunnen aanbieden. We hebben de genoemde hoortoestellen geëvalueerd op basis van de volgende criteria:

Geluidskwaliteit

Bij het nomineren van onze hoortoesteltestwinnaars was een van de belangrijkste criteria waarmee we rekening hielden de geluidskwaliteit van de modellen. Deze moet zo natuurlijk mogelijk zijn en het gehoor van de hoortoesteldrager vanaf de basis verbeteren.

Discreet ontwerp

Natuurlijk hebben we bij de selectie van onze hoortoestellen ook rekening gehouden met het ontwerp. De meest discrete zijn kleine in-het-oor hoortoestellen die volledig in de gehoorgang verdwijnen. Vanwege hun kleine formaat kunnen ze echter vaak niet worden uitgerust met extra functies zoals Bluetooth of een oplaadbare batterij. Deze functies worden meestal wel aangeboden door achter-het-oor hoortoestellen, die nog steeds discreet en bijna onzichtbaar zijn. Ze zitten discreet achter de oorschelp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze kunnen worden afgestemd op de kleur van het haar of de bril van de gebruiker. Aangezien moderne toestellen van beide ontwerpen klein en onopvallend zijn, noemen we onze hoortoesteltestwinnaars minihoortoestellen.

Chiptechnologie

Moderne hoortoestellen zijn tegenwoordig kleine, krachtige computers die werken met geavanceerde chips waarop software met hoorprogramma’s is geladen. De omvang en complexiteit van de chiptechnologie bepalen in grote mate de prestaties van het hoortoestel.

Gebruik

Hoortoestellen worden dagelijks gebruikt en moeten daarom eenvoudig te gebruiken, te bedienen en aan te passen zijn aan individuele behoeften. De genoemde achter-het-oor-hoortoestellen scoren vooral hoog op het gebied van bediening.

Extra technische functies

Als laatste beoordelingscriterium hebben we de technische functies van de individuele hoortoestellen opgenomen. Extra functies zoals Bluetooth, oplaadbare batterijtechnologie, streaming of koppeling met een app kunnen het hoortoestel en vooral het dagelijkse leven van de hoortoesteldrager enorm verbeteren.

Het is echter niet alleen de technologie die belangrijk is voor een optimaal hoortoestel, maar ook de juiste aanpassing aan het individuele gehoorverlies. Het persoonlijke advies en de handmatige aanpassing door de audicien hebben daarom een grote invloed op de hoorervaring. Bij audibene krijgt u eersteklas advies en kunt u de hoortoestellen gratis uitproberen bij een van onze tientallen door de eigenaar beheerde partneraudiciens in heel Nederland. Wij staan tot uw beschikking tijdens de proefperiode.

*Bepaling van de afmetingen van de hoortoestelmodellen

Achter-het-oor hoortoestellen: bij het meten van de individuele modellen werd alleen de behuizing meegenomen (niet de externe ontvanger en de draadverbinding).

In-het-oor-hoortoestellen: het toestel zelf werd gemeten. Als er een retoursnoer aanwezig was, werd dit niet meegenomen.

de audibene belofte: twee-delige adviesdienst die 9 van de 10 nederlanders zou aanbevelen

Veelgestelde vragen:

Welke hoortoestellen zijn de beste van 2024?

audibene biedt de modernste hoortoestellen van alle toonaangevende fabrikanten. De volgende modellen zijn opgenomen in onze lijst met winnaars van hoortoesteltests:

 • audibene go IX
 • Signia Pure Charge&Go IX
 • Oticon Intent
 • audibene lite IX
 • Widex Moment Sheer SmartRIC
Is het mogelijk om de hoortoestellen online te kopen?

Bij audibene is het niet mogelijk om hoortoestellen online te bestellen, omdat deze uitsluitend verkrijgbaar zijn bij lokale audiciens. Aangezien een hoortoestel moet worden aangepast aan de gehoorgang en het hoorvermogen van de individuele klant, is een hoortoestel doorgaans alleen verkrijgbaar bij een plaatselijke audioloog. Gelukkig werken we bij audibene samen met een uitgebreid netwerk van tientallen audiciens, waardoor we gegarandeerd een geschikte partner bij u in de buurt kunnen vinden.

Wat kost een hoortoestel?

De prijs van gehoorapparaten is grotendeels afhankelijk van het model, uw gehoorverlies en uw behoeften. Hoe erger uw gehoorverlies, hoe hoger de prijs meestal uitvalt. Dit omdat de technologie bij zwaar gehoorverlies vaak erg geavanceerd moet zijn en dit meer kosten met zich mee brengt. Voor uitgebreid advies over uw persoonlijke hoorsituatie kunt u altijd bellen naar 030 203 01 41.

Wat zijn de beste onzichtbare hoortoestellen?

De audibene lite IX is momenteel een van de kleinste in-het-oor hoortoestellen op de markt en maakt indruk met zijn discrete in-het-oor ontwerp. Dit model verdwijnt praktisch onzichtbaar in de gehoorgang. Het heeft ook extra technische functies, zoals een oplaadbare batterij die eenvoudig kan worden opgeladen.

Maar ook als achter-het-oor hoortoestel is de audibene go IX nauwelijks zichtbaar dankzij de moderne en discrete pasvorm. Naast een geïntegreerde oplaadbare batterij beschikt de audibene go IX zelfs over alle nieuwste hoortoesteltechnologieën, zoals MultiBeam en Bluetooth.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van hoortoestellen?

Onze lijst met winnaars van hoortoesteltests is bedoeld om het voor u gemakkelijker te maken hoortoestellen te vergelijken. Het is echter belangrijk op te merken dat de lijst geen vervanging is voor het testen van het relevante hoortoestel in het dagelijkse leven. Dit is waar de samenwerking tussen onze gehoorexperts en onze partner-audiciens van pas komt. Het eerste telefonische consult met onze gehoorspecialisten dient om uw voorkeuren te bepalen. Vervolgens ontvangt u het geschikte gehoorapparaat van de partner-audicien, dat u enkele dagen of zelfs weken kunt uitproberen. Tijdens de testfase staan wij en onze partneraudiciens klaar om u te helpen. Wij streven ernaar de beste service te bieden gedurende het hele proces.

Welke testwinnaar is geschikt voor mij?

In principe moet u een idee hebben van het ontwerp, de kosten en het prestatiespectrum. Het hoortoestel moet ook passen bij uw levensstijl. Bent u een actief persoon en komt u vaak in lawaaierige omgevingen? Dan is een hoortoestel met een breed prestatiespectrum zoals het audibene go IX hoortoestel geschikt. Dit is een hoortoestel op batterijen met Bluetooth en streamingfunctie.

Geschreven door:
Raoul Bosvelt Cornelissen
Gediplomeerd triage audicien

Raoul Bosvelt Cornelissen uit Doesburg is 14 jaar gediplomeerd triage audicien. Hij adviseert klanten die op zoek zijn naar de beste hooroplossing en heeft al veel audibene klanten blij kunnen maken. Met zijn expertise kan hij een passend hoortoestel vinden voor bijna iedere situatie.