man en vrouw zitten samen op de bank terwijl de man de tv aandoet

Gehoorapparaten met bluetooth - de slimme oplossing voor uw dagelijks leven

Wist u dat moderne hoortoestellen via Bluetooth verbonden kunnen worden met multimedia-apparaten zoals smartphones? Wanneer u telefoneert, tv kijkt of naar muziek luistert, werkt het Bluetooth gehoorapparaat als een volautomatische in-ear hoofdtelefoon en verbetert het tegelijkertijd uw gehoor – een echt multifunctioneel talent. In dit artikel leert u hoe Bluetooth-hoortoestellen werken en welke handige voordelen ze bieden.

Op deze pagina:
 • Verhoog de kwaliteit van uw leven
 • Ontdek de voordelen van bluetooth
 • Hoe werkt het?
 • Bluetooth geeft u controle, vrijheid en gemak
 • Het juiste bluetooth hoortoestel kiezen

Hoe werkt een Bluetooth-gehoorapparaat?

audibene gehoorapparaat in het midden met wolkjes naar multimedia apparatuur die via Bluetooth gekoppeld kunnen worden

Om moderne Bluetooth-gehoorapparaten zonder kabels te laten communiceren, worden de radioverbindingen van de hoorapparaten met elkaar of met andere elektronische apparaten gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld de verbinding met een smartphone zijn. Op deze manier is het mogelijk om de smartphone te gebruiken als afstandsbediening voor de hoortoestellen en veel extra functies toe te voegen door middel van een hoorapparaat-app. Zo kan bijvoorbeeld het volume geregeld worden. Een Bluetooth hoortoestel maakt het ook mogelijk om handsfree te telefoneren* of draadloos naar muziek te luisteren – zoals met moderne Bluetooth hoofdtelefoons.

De voordelen van Bluetooth-gehoorapparaten

 • Eenvoudige en comfortabele bediening
 • Meer flexibiliteit en extra functies
 • Bediening via hoortoestel-app
 • Handsfree telefoneren*
 • Duidelijk verstaan van uw gesprekspartner aan de telefoon
 • Muziekstreaming vanaf mobiele telefoon rechtstreeks naar de hoorapparaten
 • Verbinding met andere Bluetooth-apparaten (laptop, tv, enz.)

*Streaming van audiobestanden vereist een smartphone met ASHA-standaard (Audio Streaming for Hearing Aids)

Bluetooth-hoorapparaten voor het dagelijks leven

Bluetooth-hoorapparaten zijn de nieuwste standaard in moderne hoortoestelmarkt. Ze bieden niet alleen een optimale hoorervaring, maar ook praktische extra functies voor het dagelijks leven. Bluetooth gehoorapparaten kunnen verbonden worden met uw smartphone en dus ook met speciale hoortoestel-apps. Op deze manier kunt u het volume en het geluid gemakkelijk individueel aanpassen of zelfs schakelen tussen verschillende modi met slechts een tikje van uw vinger.

Maar de mogelijkheid om de gehoorapparaten te gebruiken als draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon is vooral geweldig. Met Bluetooth-hoorapparaten kunt u zowel naar uw favoriete muziek luisteren als handsfree telefoneren*.

Muziek luisteren met Bluetooth-gehoorapparaten

bruin harige man staan met een lp in zijn hand

Met Bluetooth-hoortoestellen wordt muziek weer een plezier. Net als bij een in-ear hoofdtelefoon wordt het audiosignaal draadloos verzonden – met het voordeel dat hoortoestellen natuurlijk worden aangepast aan uw individuele hoorvermogen. Er is dus geen extra hoofdtelefoon meer nodig en u kunt overal naar uw favoriete nummers luisteren. Zelfs tijdens het sporten, wandelen of joggen kunt u zonder kabels direct via uw moderne gehoorapparaten met Bluetooth naar uw favoriete muziek luisteren. Of het nu gaat om audibene IX, Widex, Oticon of Signia: vandaag de dag biedt bijna elke grote merkfabrikant complete of componentoplossingen als hoortoestelaccessoires – meestal vanaf het medium technologieniveau.

Telefoneren met uw hoortoestel

blonde vrouw zit op de bank met een mobiele telefoon in haar hand terwijl ze lachend naar de zijkant kijkt

Telefoneren met Bluetooth-hoortoestellen is niet alleen geschikt voor thuis en op kantoor, maar biedt ook een uiterst handige oplossing tijdens het autorijden. Om Bluetooth-transmissie te gebruiken, heb je een smartphone nodig. Android-smartphones hebben een extra app nodig voor de Bluetooth-verbinding. Dit is niet nodig voor smartphones met iOS, aangezien de smartphone via de instellingen kan worden verbonden met het gehoorapparaat. Nadat je de audioweergave hebt ingesteld op je hoorapparaten, kun je bijvoorbeeld oproepen beantwoorden, muziek en andere geluidsopnames afspelen en zelfs spraakberichten opnemen. Moderne smartphones met iOS maken handsfree bellen ook mogelijk tijdens alledaagse activiteiten, zoals sporten en koken.

Tv-kijken met uw hoorapparaten

Televisiekijken met Bluetooth-gehoorapparaten is ook mogelijk. Hoewel moderne hoortoestellen perfect volstaan voor een goede tv-ervaring, kan Bluetooth-technologie het nog gemakkelijker maken om tv te kijken. Hiervoor wordt een extra zender gebruikt. De draadloze oplossing van de audibene IX heet TV Streamer. Een echt multifunctioneel apparaat: de streamer ontvangt het signaal van de tv en stuurt het in realtime en in stereokwaliteit via de hoorapparaten naar het oor.

Zijn u en uw gezin het zat om het volume harder te moeten zetten als ze tv kijken? Dit is eenvoudig op te lossen met de TV Streamer, omdat u het individuele volume instelt en uw gezin op het gebruikelijke volume blijft luisteren. Tegelijkertijd blijft uw hele omgeving gewoon hoorbaar.

Accessoires voor uw Bluetooth-gehoorapparaten

U kunt de nodige accessoires voor uw Bluetooth-gehoorapparaat online bestellen bij audibene of fysiek uitzoeken bij een van onze partneraudiciens bij u in de buurt. Dankzij een grote keuze aan multimedia-gadgets kan het dagelijks leven met Bluetooth-hoortoestellen nog aangenamer worden gemaakt. Elke fabrikant biedt de juiste accessoires voor uw gehoorapparaten. De audiciens van audibene adviseren u graag over de uitrustingsmogelijkheden zoals streamers, afstandsbedieningen en microfoons.

Bluetooth-gehoorapparaten: advies en uitproberen

aan de ene kant is een mannelijke audicien te zienen aan de andere kant een blonde vrouw

Bij audibene hebt u de mogelijkheid om hoortoestellen met Bluetooth-technologie 30 dagen uit te proberen. In een telefoongesprek met onze hoor experts kunt u alle belangrijke vragen, zoals de kosten van een hoortoestel, ophelderen en krijgt u gedetailleerd advies. Daarna kunt u een gehoorapparaat met Bluetooth laten aanmeten bij een van onze geselecteerde partneraudiciens of bij een audicien aan huis het uitproberen in het dagelijkse leven. Om het hoorapparaat te vinden dat perfect bij uw behoeften past, kunt u verschillende modellen uitproberen en de Bluetooth-functie uit eerste hand ervaren.

Conclusie

Moderne hoortoestellen kunnen via Bluetooth verbonden worden met multimedia-apparaten zoals smartphones, waardoor ze als volautomatische in-ear hoofdtelefoons functioneren en tegelijkertijd het gehoor verbeteren. Deze toestellen bieden controle, vrijheid en gemak, met functies zoals handsfree bellen, muziek streamen en eenvoudige volumeregeling via een app.

Bluetooth-hoortoestellen bieden eenvoudige bediening, handsfree telefoneren en muziekstreaming via directe audioverbinding met smartphones, en verbeterde verstaanbaarheid van telefoon- en tv-geluiden. Ze communiceren draadloos met andere apparaten, waardoor handsfree bellen en muziekstreaming eenvoudig worden.

Praktische toepassingen omvatten telefoneren tijdens autorijden of andere activiteiten, directe muziekstreaming naar de hoortoestellen, en tv-kijken met accessoires zoals een TV Streamer die het geluid direct naar de hoortoestellen stuurt. Met Bluetooth-hoortoestellen geniet u van een verbeterde hoorervaring en tal van handige extra functies die het dagelijks leven vergemakkelijken.

Veelgestelde vragen over Bluetooth-gehoorapparaten:

Wat zijn de beste Bluetooth-hoortoestellen op de markt?

De volgende hoortoestellen hebben een geïntegreerde Bluetooth-functie. We hebben de individuele top hoortoestellen in onze hoortoesteltest nader bekeken.

 • audibene go IX
 • Widex Moment Sheer als sRIC
 • audibene lite IX
 • Oticon Real
Vervangen Bluetooth-hoofdtelefoons moderne Bluetooth-hoortoestellen?

In-ear hoofdtelefoons kunnen via Bluetooth draadloos worden aangesloten op smartphones en andere Bluetooth-apparaten. Naast geavanceerde technologie, zoals noise cancelling, zitten ze vrij discreet op het oor – en hebben in dat opzicht iets gemeen met moderne hoortoestellen. Sommige in-ear hoofdtelefoons zijn ook in staat om de spraak van een gesprekspartner wat beter verstaanbaar te maken met behulp van geïntegreerde en speciaal uitgelijnde microfoons.

Conventionele Bluetooth-hoofdtelefoons zijn echter niet in staat om gehoorverlies te compenseren. De directionele microfoons in hoortoestellen zijn veel geavanceerder en preciezer, zodat niet alleen een licht verbeterde, maar ook een volledig heldere spraakverstaanbaarheid kan worden gegarandeerd. In tegenstelling tot in-ear-hoofdtelefoons vindt ruis- en spraakversterking met in-het-oor-hoortoestellen (ook wel in-ear-hoortoestellen genoemd) plaats bij alle toonhoogtes. Bovendien beschermt de automatische volumeregeling van het hoortoestel tegen plotselinge en te harde geluiden, zoals de sirene in het verkeer. In-ear hoofdtelefoons hebben ook een kortere levensduur van de batterij, dus ze kunnen niet de hele dag gebruikt worden. De situatie is anders met hoortoestellen. Deze kunnen tot 24 uur lang betrouwbaar het beste gehoor garanderen in elke omgeving. De prijzen van in-het-oor-hoortoestellen variëren afhankelijk van het model en de functies, maar bieden een uitgebreidere en gespecialiseerde oplossing voor gehoorverlies in vergelijking met traditionele hoofdtelefoons.

Hoe werkt Bluetooth-technologie?

Bluetooth maakt gegevensoverdracht tussen elektronische apparaten over een korte afstand mogelijk. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het koppelen van mobiele apparaten zoals mobiele telefoons, headsets en gehoorapparaten. Er zijn geen kabels nodig. De transmissieafstanden zijn afhankelijk van het zendvermogen en de gevoeligheid van de ontvanger. Ze liggen tussen 10 en 100 meter. De gegevens worden meestal versleuteld met een pincode, zodat er geen gaten in de beveiliging zitten.

Is Bluetooth-technologie schadelijk?

Er zijn speciale richtlijnen voor fabrikanten van hoortoestellen om de drager van het hoortoestel te beschermen. Radio-emissies van Bluetooth-technologie voor hoortoestellen zijn extreem laag in vergelijking met andere alledaagse apparaten met elektromagnetische straling.

Hoeveel kosten Bluetooth-gehoorapparaten?

De prijs van gehoorapparaten is grotendeels afhankelijk van het model, uw gehoorverlies en uw behoeften. Hoe erger uw gehoorverlies, hoe hoger de prijs meestal uitvalt. Dit omdat de technologie bij zwaar gehoorverlies vaak erg geavanceerd moet zijn en dit meer kosten met zich mee brengt. Voor uitgebreid advies over uw persoonlijke hoorsituatie kunt u altijd bellen naar 030 203 01 41.