hand houdt telefoon vast voor de tv met de audibene horizon app openstaand

Gehoorapparaten met bluetooth - de slimme oplossing voor uw dagelijks leven

Wist u dat moderne hoortoestellen via Bluetooth verbonden kunnen worden met multimedia-apparaten zoals smartphones? Wanneer u telefoneert, tv kijkt of naar muziek luistert, werkt het Bluetooth gehoorapparaat als een volautomatische in-ear hoofdtelefoon en verbetert het tegelijkertijd uw gehoor – een echt multifunctioneel talent. In dit artikel leert u hoe Bluetooth-hoortoestellen werken en welke handige voordelen ze bieden.

Op deze pagina:
 • Verhoog de kwaliteit van uw leven
 • Ontdek de voordelen van bluetooth
 • Hoe werkt het?
 • Bluetooth geeft u controle, vrijheid en gemak
 • Het juiste bluetooth hoortoestel kiezen

Hoe werkt een Bluetooth-gehoorapparaat?

audibene gehoorapparaat in het midden met wolkjes naar multimedia apparatuur die via Bluetooth gekoppeld kunnen worden

Om moderne Bluetooth-gehoorapparaten zonder kabels te laten communiceren, worden de radioverbindingen van de hoorapparaten met elkaar of met andere elektronische apparaten gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld de verbinding met een smartphone zijn. Op deze manier is het mogelijk om de smartphone te gebruiken als afstandsbediening voor de hoortoestellen en veel extra functies toe te voegen door middel van een hoorapparaat-app. Zo kan bijvoorbeeld het volume geregeld worden. Een Bluetooth hoortoestel maakt het ook mogelijk om handsfree te telefoneren* of draadloos naar muziek te luisteren – zoals met moderne Bluetooth hoofdtelefoons.

De voordelen van Bluetooth-gehoorapparaten

 • Eenvoudige en comfortabele bediening
 • Meer flexibiliteit en extra functies
 • Bediening via hoortoestel-app
 • Handsfree telefoneren*
 • Duidelijk verstaan van uw gesprekspartner aan de telefoon
 • Muziekstreaming vanaf mobiele telefoon rechtstreeks naar de hoorapparaten
 • Verbinding met andere Bluetooth-apparaten (laptop, tv, enz.)

*Streaming van audiobestanden vereist een smartphone met ASHA-standaard (Audio Streaming for Hearing Aids)

Bluetooth-hoorapparaten voor het dagelijks leven

Bluetooth-hoorapparaten zijn de nieuwste standaard in moderne hoortoestelmarkt. Ze bieden niet alleen een optimale hoorervaring, maar ook praktische extra functies voor het dagelijks leven. Bluetooth gehoorapparaten kunnen verbonden worden met uw smartphone en dus ook met speciale hoortoestel-apps. Op deze manier kunt u het volume en het geluid gemakkelijk individueel aanpassen of zelfs schakelen tussen verschillende modi met slechts een tikje van uw vinger.

Maar de mogelijkheid om de gehoorapparaten te gebruiken als draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon is vooral geweldig. Met Bluetooth-hoorapparaten kunt u zowel naar uw favoriete muziek luisteren als handsfree telefoneren*.

Muziek luisteren met Bluetooth-gehoorapparaten

twee handen houden een smartphone met muziek app erop vast

Met Bluetooth-hoortoestellen wordt muziek weer een plezier. Net als bij een in-ear hoofdtelefoon wordt het audiosignaal draadloos verzonden – met het voordeel dat hoortoestellen natuurlijk worden aangepast aan uw individuele hoorvermogen. Er is dus geen extra hoofdtelefoon meer nodig en u kunt overal naar uw favoriete nummers luisteren. Zelfs tijdens het sporten, wandelen of joggen kunt u zonder kabels direct via uw moderne gehoorapparaten met Bluetooth naar uw favoriete muziek luisteren. Of het nu gaat om audibene HORIZON, Widex, Oticon of Signia: vandaag de dag biedt bijna elke grote merkfabrikant complete of componentoplossingen als hoortoestelaccessoires – meestal vanaf het medium technologieniveau.

Telefoneren met uw hoortoestel

blonde vrouw zit op de bank met haar smartphone in haar handen

Telefoneren met Bluetooth-hoortoestellen is niet alleen geschikt voor thuis en op kantoor, maar biedt ook een uiterst handige oplossing tijdens het autorijden. Om Bluetooth-transmissie te gebruiken, heb je een smartphone nodig. Android-smartphones hebben een extra app nodig voor de Bluetooth-verbinding. Dit is niet nodig voor smartphones met iOS, aangezien de smartphone via de instellingen kan worden verbonden met het gehoorapparaat. Nadat je de audioweergave hebt ingesteld op je hoorapparaten, kun je bijvoorbeeld oproepen beantwoorden, muziek en andere geluidsopnames afspelen en zelfs spraakberichten opnemen. Moderne smartphones met iOS maken handsfree bellen ook mogelijk tijdens alledaagse activiteiten, zoals sporten en koken.

Tv-kijken met uw hoorapparaten

Televisiekijken met Bluetooth-gehoorapparaten is ook mogelijk. Hoewel moderne hoortoestellen perfect volstaan voor een goede tv-ervaring, kan Bluetooth-technologie het nog gemakkelijker maken om tv te kijken. Hiervoor wordt een extra zender gebruikt. De draadloze oplossing van audibene HORIZON heet TV Streamer. Een echt multifunctioneel apparaat: de streamer ontvangt het signaal van de tv en stuurt het in realtime en in stereokwaliteit via de hoorapparaten naar het oor.

Zijn u en uw gezin het zat om het volume harder te moeten zetten als ze tv kijken? Dit is eenvoudig op te lossen met de TV Streamer, omdat u het individuele volume instelt en uw gezin op het gebruikelijke volume blijft luisteren. Tegelijkertijd blijft uw hele omgeving gewoon hoorbaar.

Accessoires voor uw Bluetooth-gehoorapparaten

U kunt de nodige accessoires voor uw Bluetooth-gehoorapparaat online bestellen bij audibene of fysiek uitzoeken bij een van onze partneraudiciens bij u in de buurt. Dankzij een grote keuze aan multimedia-gadgets kan het dagelijks leven met Bluetooth-hoortoestellen nog aangenamer worden gemaakt. Elke fabrikant biedt de juiste accessoires voor uw gehoorapparaten. De audiciens van audibene adviseren u graag over de uitrustingsmogelijkheden zoals streamers, afstandsbedieningen en microfoons.

Bluetooth-gehoorapparaten: advies en uitproberen

Bij audibene hebt u de mogelijkheid om hoortoestellen met Bluetooth-technologie 30 dagen uit te proberen. In een telefoongesprek met onze hoor experts kunt u alle belangrijke vragen, zoals de kosten van een hoortoestel, ophelderen en krijgt u gedetailleerd advies. Daarna kunt u een gehoorapparaat met Bluetooth laten aanmeten bij een van onze geselecteerde partneraudiciens of bij een audicien aan huis het uitproberen in het dagelijkse leven. Om het hoorapparaat te vinden dat perfect bij uw behoeften past, kunt u verschillende modellen uitproberen en de Bluetooth-functie uit eerste hand ervaren.