Bluetooth hoortoestellen

Verhoog de kwaliteit van uw leven

De toekomst is hoorbaar met een hoortoestel met bluetooth. Deze geavanceerde technologie werkt namelijk perfect samen met andere apparaten.

Wanneer uw gehoor vermindert, kunt u met een modern en goed hoortoestel nog volop genieten van het leven. U profiteert bijvoorbeeld van een heldere weergave van gesprekken, zodat u niets hoeft te missen van wat er wordt gezegd. Hoortoestellen die via bluetooth werken gaan nog een stapje verder. Zij maken een goede geluidskwaliteit voor elektronische apparaten mogelijk. Denk hierbij aan mobile telefoons, televisies en mp3-spelers. Een mooie vooruitgang. Zonder bluetooth kan het geluid bij deze apparaten hinderlijk verstoord worden. Het fluiten van het hoortoestel bij een telefoongesprek is bij veel minder goed horenden vast bekend.

Een hoortoestel met bluetooth maakt dit verleden tijd. Met een dergelijk apparaat heeft u niet alleen een verbeterde geluidskwaliteit. De moderne hoorapparaten zijn dan wel echte krachtpatsers, maar ze zijn ook heel klein. Hierdoor ervaart u meer vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast bieden ze extra voordelen:

 • Een betere geluidskwaliteit met minder achtergrondgeluiden
 • Meer controle, vrijheid en comfort

Ontdek de voordelen van bluetooth

Er zijn een aantal goede redenen om voor een hoortoestel met bluetooth te kiezen. U hoeft hem echter niet aan te schaffen om in het algemeen beter te kunnen horen. De kracht van deze techniek zit in de mogelijkheid om elektronische apparaten met uw hoortoestel te verbinden.

Zo zijn er deze belangrijkste voordelen van het streamen van data naar uw hoortoestel:

 • Televisie kijken: om alles beter verstaan kijken veel mensen met een verminderd gehoor televisie met een koptelefoon. Met bluetooth hoeft dat niet meer, want het geluid van de televisie streamt direct in uw hoortoestel. U kunt zelfs het volume via dit apparaat regelen. Hierdoor hoeft u de televisie niet harder te zetten wat vast door eventuele andere aanwezigen wordt gewaardeerd.
 • Muziek luisteren: het voordeel van televisiekijken geldt ook voor muziek luisteren. U heeft geen koptelefoon meer nodig.
 • Telefoongesprekken: telefoneren met een hoortoestel is niet altijd even eenvoudig. Dit omdat de speaker dicht bij de ontvanger van het hoortoestel moet worden gebracht. Bovendien kunnen er fluitende geluiden ontstaan. Via bluetooth wordt telefoneren veel eenvoudiger.

Het grootste voordeel van een hoortoestel met bluetooth is dat u alleen de geluiden hoort die u wilt horen. Hinderlijke achtergrondgeluiden worden geëlimineerd. Zo kunt u zelfs in het park wandelen en tegelijk telefoneren, terwijl u geniet van het gesprek. Of pleeg een telefoontje tijdens een kop koffie in een café. Ook daar wordt u niet gehinderd door het geroezemoes op de achtergrond. U ziet het: haast alles is mogelijk met een hoortoestel dat voorzien is van bluetooth.

Hoe werkt het?

Bluetooth
Bluetooth

Een hoortoestel met bluetooth is een vernuftig stukje techniek. In het apparaat bevinden zich t-coils die ook telecoils worden genoemd. Het zijn luisterspoelen die via een streamer FM-signalen of elektromagnetische signalen ontvangen van bijvoorbeeld een televisie of telefoon met bluetooth. Als de t-coil signalen ontvangt, kan de microfoon in het hoortoestel worden uitgeschakeld. Hierdoor heeft u minder last van achtergrondgeluiden en fluittonen. Zo kunt u beter horen wat er op televisie wordt gezegd, naar de muziek van uw mp3-speler luisteren of een gesprek via uw telefoon volgen.

Voor smartphonegebruikers is het ook interessant om te weten dat er hoortoestellen met bluetooth bestaan die compatibel zijn met Androids en iPhones. Hierdoor heeft u een naadloze verbinding met uw smartphone.

Hoortoestellen met bluetooth maken draadloos verbinding met:

 • mobiele telefoons
 • telefoons met een vaste lijn
 • tablets
 • computers
 • televisies
 • mp3 spelers

Bluetooth lijkt misschien een ingewikkelde techniek, maar het is ontzettend gebruiksvriendelijk. In de meeste gevallen kunt u bluetooth heel eenvoudig in- of uitschakelen via een app.

Bluetooth geeft u controle, vrijheid en gemak

Met een hoortoestel met bluetooth zult u ontdekken dat de geluidskwaliteit van uw telefoongesprekken van hoge kwaliteit zijn. De audicien zal uw hoorapparaat namelijk speciaal voor u instellen. Hierbij worden de frequenties, het volume en de versterkingsniveaus op de juiste wijze gekalibreerd voor het voeren van telefoongesprekken.

Ook kunt u zelf zorgen voor een optimaal geluid zonder de volumeknop van het hoortoestel aan te raken. U heeft namelijk via de telefoon of streamer maximale controle over de instellingen. Zo regelt u het volume van een iPhone of Android via een app, wanneer het hoortoestel hiervoor compatibel is. Ook hoeft u de streamer niet aan te raken voor een harder of zachter geluid. De instellingen van dit apparaat zijn namelijk door middel van een draadloze verbinding aan te passen.

Het juiste bluetooth hoortoestel kiezen

Nu u weet wat met bluetooth allemaal mogelijk is, wilt u er misschien één aanschaffen. U kunt dan denken aan een exemplaar van Oticon of Signia. Met deze fabrikanten hebben wij goede ervaringen. Zij verstaan de technische kunst om een hoogwaardige connectiviteit binnen een hoortoestel te maken.

De bluetooth functie heeft geen invloed op de prijs. U zult er alleen een iets duurder hoortoestel voor moeten aanschaffen, omdat bluetooth niet op een standaard exemplaar zit. Daarom heeft u voor bluetooth één van de hoortoestellen uit de middelste of hoogste prijsklasse nodig.

Bluetooth hoortoestellen zullen uw leven veranderen