Bij audibene bieden we u een gratis proefperiode aan met een Widex of een Signia gehoorapparaat. U vraagt u wellicht af welke van deze twee merken meer geschikt is voor u. De twee fabrikanten zijn erg verschillend, dus het hangt af van uw behoeften en wensen welke fabrikant beter bij u past. Hoewel u de uiteindelijke beslissing natuurlijk met de audicien zult overleggen, hebben wij op deze pagina de verschillen voor u op een rij gezet.

Op deze pagina:
  • De verschillen op een rijtje
  • Widex gehoorapparaten
  • Signia gehoorapparaten

Het kiezen van het merk gehoorapparaat is een van de aspecten die u moet overwegen bij het aanschaffen van een gehoorapparaat. Naast het merk is natuurlijk het type, het model en de kleur belangrijk.

Widex en Signia zijn allebei top-fabrikanten. Hun hoortoestellen behoren allebei tot de premium klasse en hebben diverse functies die het horen ondanks (zwaar) gehoorverlies gemakkelijk maken. Toch hebben beide fabrikanten een eigen specialiteit waar ze in uitblinken. Zoals u in de tabel kan zien, is Widex gespecialiseerd in het zo natuurlijk mogelijk weergeven van geluid en muziek, terwijl Signia gespecialiseerd is in spraakverstaanbaarheid in complexe situaties.

Widex Signia
Premium klasse
Geweldig geluid
Aansluiting op multimedia apparatuur
Het meest natuurlijke geluid
De beste spraakverstaanbaarheid
De beste keuze voor muziek luisteren
De beste keuze voor groepsgesprekken

Widex gehoorapparaten

een hand reikt naar een paar widex hoorappraten die naast een aktetas in de oplader staan

Widex besteed veel aandacht aan het weergeven van een zo natuurlijk mogelijk geluid via hun hoorapparaten. Dit doen ze voornamelijk met de PureSound technologie, waarmee hoortoesteldragers muziek weer horen zoals ze dat vroeger ook deden. Widex slaagt erin om muziek zo natuurlijk mogelijk weer te geven door uitvoerige samenwerkingen met geluidsliefhebbers. Naar eigen zeggen heeft Widex een zeer succesvolle samenwerking met drie artiesten opgezet: het zogeheten “Sound Ambassador-project”. Wij raden u dan ook een Widex gehoorapparaat aan als u een echte muziekliefhebber bent en het belangrijk vindt dat het geluid om u heen zo natuurlijk mogelijk wordt weergegeven.

Signia gehoorapparaten

verschillende signia gehoorapparaten staan op een tafel in een huiskamer

Signia specialiseert zich in spraakverstaanbaarheid. Een Signia (en bovendien ook een HORIZON®) gehoorapparaat beschikt over speciale technologie die achtergrondgeluiden dempen en weg filteren en spraak juist duidelijk naar voren doet komen. Er zit in Signia hoortoestellen namelijk een speciale chip, de EchoShield (een unicum op de markt). Hierdoor wordt het voor mensen met gehoorverlies een stuk gemakkelijker om gesprekken te voeren – zowel één op één als in groepsgesprekken. Wij raden u dan ook aan om voor een Signia toestel te kiezen als u het heel belangrijk vindt dat u in sociale situaties weer goed mee kan komen met de gesprekken.