Widex hoortoestellen

Het voornaamste doel van de Deense hoortoestellenfabrikant Widex is om de natuurlijkheid van het horen te herstellen. En die weer terug te krijgen is wat veeleisende klanten verlangen. Sinds 1956 ontwikkelt het bedrijf uit Lynge innovatieve en hoogwaardige gehoorsystemen om mensen met met hoorverlies een geheel nieuw levensgevoel te geven.

Widex hoortoestellen: diverse ontwerpen voor een individuele luisterervaring

Zowel de vorm van het oor als de persoonlijke levensstijl verschilt per persoon. Daarom biedt Widex een breed scala van modellen aan. Of dit nou een hoortoestel met een externe ontvanger is, zoals de serie Passion en Fusion of een in-het-oor hoortoestel (IHO), Widex heeft voor elk gehoorverlies een passend hoortoestel. De serie van de Widex Dream modellen is ook beschikbaar in een trendy ´fashion' design. In totaal zijn er 14 kleuren beschikbaar, om het elegante en slanke apparaat nog meer aan uw persoonlijke voorkeur aan te passen. 

Natuurlijk horen met hoortoestellen van Widex

Een fontein in de stad, wegwerkzaamheden, of het gefluit van de vogels, al deze natuurlijke geluiden worden automatisch herkend. Het is voor moderne hoortoestellen een enorme uitdaging om al deze geluiden ondanks elektronische versterking natuurlijk te laten klinken. We kunnen meestal goed onderscheiden of muziek live is dan wel via een luidspreker gespeeld wordt. Als het om alledaagse geluiden gaat, gaan wij geen compromissen aan. Het belangrijkste doel van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Widex is daarom om de natuurlijkheid van het horen digitaal uitstekend weer te kunnen geven.

moreless


Een belangrijk onderdeel van ons natuurlijke gehoor is het richtingshoren. Door de uitwisseling van informatie tussen beide hoortoestellen kan worden herkend waar geluiden vandaan komen om zo de drager een goed richtingsgevoel te geven. Bovendien zijn de moderne hoortoestellen van Widex in staat om storende bijgeluiden effectief te onderdrukken en zo gesprekken te verduidelijken. Dankzij deze en vele andere technologieën valt het de dragers van Widex hoortoestellen vaak niet eens meer op dat zij een hoortoestel dragen.

Nieuwtjes van Widex

Ook bij Widex wordt het onderwerp “natuurlijk horen” met hoofdletters geschreven. Hoortoestellen uit de “Unique” serie zijn in staat om hooromgevingen nauwkeurig en automatisch in real-time te analyseren. Het resultaat: een individuele aanpassing met actieve spraakherkenning. Het nieuwe universele chip platform maakt een onderscheid tussen 100 verschillende luistersituaties om een levensecht gevoel te creëren. Ruis wordt effectief tegengegaan door middel van de sound class technology en bovendien zorgt de WindEx functie voor een comfortabele windruisonderdrukking.

 

Op het gebied van accessoires zijn er ook een aantal nieuwigheden: met de Dex-serie biedt Widex vele handige apparaten die het dagelijks leven aanzienlijk makkelijker maken. De “RC Dex2” is een slimme afstandsbediening die naast de volume van het hoortoestel, ook de aanpassing van het spraakverstaan aan de huidige hoorsituatie kan regelen. De “Phone Dex” is een snoerloze vaste telefoon die telefoongesprekken direct naar het hoortoestel zendt. Met de streamer “Uni Dex” kan het hoorsysteem gemakkelijk worden verbonden met verschillende multimedia-apparaten. Dit wordt eenvoudig aangesloten met een audiokabel tussen de streamer en de PC, TV of de HiFi set. De “COM-Dex” halsketting werkt als een radio-interface tussen het hoortoestel en de COM-App, waardoor handsfree bellen door middel van Auto Connect mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de lange levensduur van deze “COM-Dex” kan er ongeveer 8 uur lang getelefoneerd worden of het apparaat kan 8 dagen lang op stand-by worden gezet voordat de accu leeg is.

moreless

Klanten ervaringen

Als er iets is wat voor Karin erg belangrijk is, dan is het wel de natuur. De zelfbewuste 44-jarige amateur-schilder tekent vooral landschappen en portretten van vrienden en familie. Wanneer het om haar gehoor gaat, sluit Isabell geen compromissen.

moreless

´De natuurlijke toon van een stem vertelt mij veel over het karakter van iemand. Dat is zeer belangrijk voor mij.´ Sinds een jaar draagt Isabell Widex hoortoestellen. Door haar nieuwe gehoorapparaten kan Isabell haar omgeving weer actief en bewust waarnemen. Bovendien bieden de hoortoestellen haar nog vele andere voordelen. Dankzij de verbindingsmogelijkheden met haar mobiele telefoon en de stereo-installatie kan Isabell zonder problemen via de hoortoestellen bellen of muziek luisteren. De zachte, duidelijke en natuurlijke klank van de hoortoestellen hebben haar weer plezier aan gesprekken met andere mensen gegeven.

De telefoon en televisie direct horen via de Widex hoortoestellen

Een gehoorsysteem met meerdere verbindingsmogelijkheden: Widex biedt hoortoesteldragers veelvuldige oplossingen om een draadloze verbinding te maken met multimedia-apparaten. Zo kunnen bijvoorbeeld de Clear- of Dream-serie hoortoestellen met de televisie verbonden worden.

moreless

Om het geluid van de televisie via de hoortoestellen af te spelen heeft Widex zijn eigen draadloze technologie ontwikkeld: de TV-Dex. Deze technologie maakt een draadloze overdracht mogelijk die lipsynchrone geluiden in stereo-kwaliteit afspeelt. Voor het verbinden met de mobiele telefoon heeft Widex een Bluetooth interface genaamd Mobile-Dex ontwikkeld. Ook gesprekken via de vaste telefoon kunnen op de hoortoestellen worden ontvangen dankzij de Phone-Dex technologie.

{$audTemplate.img_trustbar_default_altText}