Een blonde vrouw en een man met bruin haar zitten bij een vrouwelijke audicien met bruin haar.

Hoe werkt audibene?

Bij audibene zetten we ons in om hoorzorg zo gemakkelijkcomfortabel en betaalbaar mogelijk te maken, omdat we geloven dat iedereen in de wereld goed moet kunnen horen om goed te kunnen leven.

We adviseren u persoonlijk bij elke stap van het vinden van uw perfecte hoortoestel. Onze hoor experts zullen u een hoortoestel adviseren dat bij uw levensstijl en budget past. Bij audibene is de weg naar een beter gehoor in 3 eenvoudige stappen ingedeeld:

Hoe werkt audibene?

De audibene belofte:

Stap 1:
Eenvoudige online test

Ontdek in slechts 2 minuten of u in aanmerking komt voor een gratis proefperiode.

man zit achter bureau met een laptop voor hem en een mobiele telefoon in zijn hand

Stap 2:
Deskundig adviesgesprek

Nadat u zich online hebt geregistreerd, krijgt u een eerste telefonisch consult met een van onze gehoorspecialisten. Zij zullen gratis en vrijblijvend uw hoorsituatie analyseren. Vervolgens maken we een afspraak met een audicien bij u in de buurt om uw favoriete hoortoestellen gratis uit te proberen.

aan de ene kant is een mannelijke audicien te zienen aan de andere kant een blonde vrouw

Stap 3:
Uitproberen in het dagelijks leven

In de volgende stap ontmoet onze partneraudicien u op locatie met het juiste model hoortoestel. De partneraudicien zal de hoortoestellen professioneel voor u aanpassen. U neemt ze mee naar huis en test ze in uw dagelijkse leven. Vervolgens bespreekt u uw nieuwe hoorervaring met onze hoor-experts, die u gedurende de hele proefperiode bijstaan.

twee vrouwen zitten op de bank en lachen met elkaar

Het resultaat:

Nadat u de hoortoestellen in het dagelijkse leven hebt uitgeprobeerd, beoordeelt u de mate waarin ze uw gehoor verbeteren. Pas als u echt tevreden bent en een paar hebt gekozen, brengen we de aankoopprijs van de toestellen in rekening.

Wij garanderen goed gehoor en de hoogste klanttevredenheid.

Icon microchip

Omdat we technologie snappen

Bij audibene krijgt u de slimste hoortoestellen van alle toonaangevende fabrikanten en baanbrekende digitale oplossingen. We zijn altijd op zoek naar de beste producten of ontwikkelen ze gewoon zelf. Vind hier het juiste hoortoestel voor uw behoeften.

Icon drie personen

Omdat we mensen begrijpen

Audibene luistert – vanaf het eerste gesprek. We hebben geen standaardoplossing, maar het perfecte gehoorapparaat voor uw persoonlijke gehoorsituatie. Dit leidt niet alleen tot de hoge klanttevredenheid op de markt, maar ook tot het beste gehoor.

Icon duim omhoog en oor

Omdat we begrijpen wat goed horen betekent

Audibene-klanten profiteren dubbel: van de individuele advieskwaliteit van hun persoonlijke hoor-expert bij audibene en van de beste audiciens in hun regio, afkomstig van het grootste netwerk in Nederland.

Icon netwerk

Omdat we ons bedrijfsmodel goed begrijpen

Audibene is begonnen in Berlijn en sinds 2014 ook actief in Nederland. Tegenwoordig  zijn wij de nummer 1 online hoortoestellen aanbieder: in tegenstelling tot grote ketens richten wij ons alleen op wat er echt toe doet: u! Word deel van ons succesverhaal!

Meer informatie:

Hoe herken ik gehoorverlies? Wanneer heb ik een gehoorapparaat nodig? Hoeveel kost een hoortoestel? Onze getrainde hoor-experts hebben alle belangrijke informatie voor u samengesteld om gehoorverlies te herkennen en te behandelen. We staan ook graag telefonisch voor een gratis consult tot uw beschikking.

Veelgestelde vragen

Welke soorten gehoorapparaten zijn er?

Hoorapparaten zijn onderverdeeld in twee verschillende ontwerpen. In-het-oor hoorapparaten zitten direct in de gehoorgang en zijn bijzonder onopvallend. Achter-het-oor hoortoestellen zitten achter de oorschelp buiten de gehoorgang en zijn uitgerust met handige technische functies.

Daarnaast worden de soorten gehoorapparaten gecategoriseerd op basis van de technologie. Er zijn hoortoestellen met oplaadbare batterijen, met op maat gemaakte oorstukjes en met geïntegreerde Bluetooth of tinnitusmaskeerderfuncties.

Hoeveel kost een hoortoestel?

De prijs van gehoorapparaten is grotendeels afhankelijk van het model, uw gehoorverlies en uw behoeften. Hoe erger uw gehoorverlies, hoe hoger de prijs meestal uitvalt. Dit omdat de technologie bij zwaar gehoorverlies vaak erg geavanceerd moet zijn en dit meer kosten met zich mee brengt. Voor uitgebreid advies over uw persoonlijke hoorsituatie kunt u altijd bellen naar 030 203 01 41.

Kan ik online gehoorapparaten kopen?

In sommige landen, zoals de VS, is het mogelijk om hoorapparaten online te kopen. In Nederland is dit niet het geval – doordat gehoorapparaten complexe apparaten zijn, is het alleen mogelijk om bij een fysieke audicien een hoortoestel aan te schaffen. De audicien meet uw gehoorverlies en stelt uw toestel daarop af. Dit is een nauwkeurig werkje en kan niet geautomatiseerd worden.

Bij audibene kunnen we u wel in contact brengen met een lokale audicien, of een van onze mobiele audiciens bij u thuis laten komen. Gemakkelijker kan niet!

Hoe lang kan ik gehoorapparaten uitproberen?

Over het algemeen moeten gehoorapparaten een paar weken worden getest zodat de hersenen kunnen wennen aan het nieuwe gehoor. Gedurende ongeveer een maand moet de audicien regelmatig langskomen om de apparaatjes perfect af te stemmen op uw persoonlijke behoeften. Bij audibene adviseren we doorgaans een proefperiode van 30 dagen. Gedurende deze periode raden we u aan niet meer dan twee verschillende soorten hoortoestellen te testen om uw hersenen niet te veel te belasten. Dankzij het zorgvuldige overleg tussen audibene en de audicien garanderen we dat u het juiste toestel krijgt.

Heb ik een hoortoestel nodig?

We maken onderscheid tussen tijdelijk en permanent gehoorverlies. Bij audibene praten we dagelijks met mensen die al lange tijd last hebben van gehoorverlies.Dit zijn de volgende zes meest voorkomende tekenen van gehoorverlies (op onze pagina “tekenen van gehoorverlies” leest u hier meer over):

  1. Hoge volumes op de TV en andere apparaten
  2. Gesprekspartners lijken te mompelen
  3. Achtergrondgeluid lijkt luider dan spraak
  4. Telefoongesprekken alleen met de luidspreker
  5. Herhaalde verzoeken om herhaling
  6. Omgeving adviseert een gehoorapparaat

Als je op de meeste punten ‘ja’ kunt zeggen, is het duidelijk dat u permanent gehoorverlies heeft en een hoortoestelwordt aangeraden. U kunt meer vinden op de volgende pagina: “heb ik een hoortoestel nodig?” Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze hoor-experts voor verdere vragen of advies.

Welke hoorapparaat heb ik nodig?

Verschillende merken zijn gespecialiseerd in verschillende dingen, en daarom hangt het juiste hoorapparaat voor u af van uw levensstijl en behoeften. Er zijn grofweg drie categorieën gehoorapparaten.

  1. De in-het-oor modellen zijn het kleinst; deze verdwijnt zelfs volledig in uw gehoorgang. Hierdoor zien mensen (soms zelfs naasten zoals vrienden of familie) niet dat u hoortoestellen draagt. Wel zijn deze toestellen vanwege het kleine formaat wat beperkt in de functies die erop zitten. Zo zijn deze toestellen niet oplaadbaar en zit er ook geen Bluetooth op. Ze kunnen wel verbonden worden met de Signia App of de audibene app. De in-het-oor hoorapparaten zijn het meest geschikt voor licht tot middelmatig gehoorverlies.
  2. De gehoorapparaten met de luidspreker in het oor (RIC) zijn ondanks hun ietwat grotere formaat nog steeds heel klein en onopvallend. De behuizing van het toestel verdwijnt bijna feilloos achter uw oorschelp, en een dun draadje verbindt de behuizing met de speaker die in uw gehoorgang zit. Deze toestellen hebben meer functies dan de in-het-oor hoorapparaten, zoals Bluetooth connectiviteit en (eventueel) oplaadbare batterijen. Bovendien kunnen ze verbonden worden met de Signia app of de audibene app. Het luidspreker-in-het oor (RIC) model is zeer geschikt voor middelmatig tot zwaar gehoorverlies.
  3. Tot slot is er nog het achter-het-oor gehoorapparaat, waarbij de speaker in de behuizing achter het oor zit. Dit is het grootste model, hoewel ook dit model nog steeds klein is en ook steeds kleiner zal worden in de toekomst. Bij dit model wordt het geluid door de speaker achter de oorschelp opgevangen en via een draadje doorgegeven aan het oor. Deze modellen zijn het meest geschikt voor zwaar gehoorverlies, hoewel sommige mensen met middelmatig gehoorverlies ook liever dit model hebben dan een luidspreker-in-het-oor (RIC) model.

Meer informatie: gehoorapparaten

Waarom een premium hoortoestel?

Hoortoestellen van topklasse maken gebruik van de nieuwste technologie en bieden veel geavanceerde functies zoals spraakherkenning, Bluetooth en batterijtechnologie. Bovendien zijn alle premium gehoorapparaten onopvallend en discreet. Prijzen voor onzichtbare hoorapparaten bevinden zich in het premium segment, omdat ze bijzonder klein zijn, maar tegelijkertijd zijn uitgerust met veel handige functies. Deze extra functies verhogen het draagcomfort, verbeteren de geluidskwaliteit en zorgen voor een algehele betere luisterervaring.