Hoortoestel batterijen

Vind de juiste hoortoestelbatterijen

Hoe geavanceerd uw hoortoestel ook is, voor een optimale werking heeft het de juiste batterijen nodig. Wanneer u hiernaar op zoek gaat, zult u allerlei soorten aantreffen. De meest bekende is de knoopcelbatterij. Deze is gemakkelijk te herkennen aan zijn uiterlijk want ze lijken inderdaad op een platte ronde knoop. Qua werking zijn er ook verschillende soorten hoortoestelbatterijen. Zo bestaan er exemplaren op basis van kwik of alleen zink. Vanwege de langere levensduur zijn echter de hoortoestelbatterijen met een combinatie van zink en lucht erg populair. Verder heeft u de keuze uit diverse formaten. Hoortoestelbatterijen zijn er in de maten: 10, 13, 312, en 675. De grootste maat levert de meeste energie. Welke u voor uw hoortoestel geschikt is? Dat hangt af van hoeveel energie dat uw hoortoestel nodig heeft en om wat voor model het gaat.

Hoe werken hoortoestelbatterijen?

Omdat de meeste hoortoestelbatterijen gebaseerd zijn op het zink-lucht-systeem is het interessant om de werking van deze techniek te weten. De energie van deze batterij ontstaat door een chemische reactie tussen zink en lucht. De lucht kan via kleine perforaties in de behuizing van de batterij bij het zink komen. Wanneer deze twee elkaar ontmoeten ontstaat er zinkoxide wat energie geeft.

Dit proces is de reden dat u in het geval van nieuwe hoortoestelbatterijen eerst een beschermfilm moet verwijderen. Deze dient ter afdichting van de perforaties, zodat er nog geen zinkoxide kan ontstaan. Houd er rekening mee dat dat wel gebeurt als u de beschermfilm verwijdert. U kunt dit ook niet meer terugdraaien. Haal de beschermfilm daarom alleen weg wanneer u de hoortoestelbatterij daadwerkelijk gaat gebruiken.

Probeer vrijblijvend de modernste hoortoestellen uit.

Hoe verwissel ik mijn hoortoestelbatterijen?

Wanneer het tijd is om een de batterij van uw hoortoestel te vervangen dan is hier een eenvoudig stappenplan:

1. Open de batterijklep van het hoortoestel
2. Gebruik de magnetische borstel voor het verwijderen van de oude batterij
3. Indien u geen magnetische borstel heeft, gebruik dan iets met een punt. Hiermee kunt u vanuit de opening aan de achterkant van de batterijklep de batterij er voorzichtig uitduwen.
4. Pak de batterijstrip en draai deze totdat de nieuwe batterij op de juiste positie is en neem hem uit de verpakking
5. Trek hiervoor het lipje in de strip open en trek daarna het kwaliteitslabel naar beneden. Pak dan de batterij.
6. Aan de sticker op de batterij kunt u zien wat de positieve kant is.
7. Gebruik de sticker als puntmarkering en plaats de batterij in de batterijlade van het hoortoestel.
8. De sticker moet naar boven wijzen.
9. Trek de batterijsticker eraf.
10. Sluit de batterijklep.
11. Luister daarna door de ontvanger van het hoortoestel. Deze laat een geluid horen nadat een batterij is vervangen. Is er geen geluid of staat het hoortoestel niet aan? Probeer het dan nog een keer door de batterijklep te openen en te sluiten.

Welke batterijen passen bij mijn hoortoestel?

Voordat u hoortoestelbatterijen aanschaft, dient u te checken welke maat u nodig heeft. Niet alle exemplaren passen namelijk in ieder hoortoestel. Sommige apparaten werken alleen op batterij type 10 of enkel op type 675. De maat van de batterij is eenvoudig te herkennen aan de kleur van de beschermfilm. Er is namelijk een speciaal kleurschema, waarbij geel voor de kleinste batterij geldt, bruin voor de op een na kleinste, oranje voor de op een na grootste en blauw voor de grootste.

De levensduur van de batterij is afhankelijk van de energiecapaciteit en hoe vaak u uw hoortoestel draagt. Deze kan sterk variëren. Hoortoestelbatterijen kunnen namelijk afhankelijk van de soort bij een gemiddeld gebruik vijf dagen tot drie weken werkzaam zijn.

Ontdek de mogelijkheden van hoortoestelbatterijen.

Het alternatief van hoortoestelbatterijen: de accumulator

Net zoals bij andere elektronische apparaten is het bij een hoortoestel ook mogelijk om een exemplaar met een accumulator in plaats van een batterij te nemen. Een hoortoestel met accumulator heeft als voordeel dat u geen batterij hoeft te vervangen. Daarbij blijft het apparaat ook klein en licht, want een accumulator is net zo groot als een knoopcelbatterij. De accumulator kunt u opladen via het oplaadstation dat de fabrikant erbij levert. Wanneer uw apparaat geen ingebouwde accumulator heeft, dan kunt u eventueel een oplaadbare batterij nemen.

Het belang van een juiste opslag van hoortoestelbatterijen

Hoortoestelbatterijen zijn gevoelig voor externe invloeden. Daarom is het belangrijk dat u ze op de juiste temperatuur bewaart. Een kamertemperatuur is het meeste geschikt voor een dergelijke batterij. Hierdoor blijft de potentiële energie het beste bewaard. Zorg er verder voor dat u de beschermfilm niet beschadigt. Wanneer dat gebeurt verliest de batterij energie doordat er lucht bij komt en het chemische proces wordt gestart.

audibene helpt u graag aan de optimale batterij voor uw hoortoestel

Allerlei soorten hoortoestelbatterijen vindt u eenvoudig via audibene. Onze hoortoestel-experts kunnen u deskundig advies geven, zodat u zeker weet welke exemplaren geschikt zijn voor uw hoortoestel. Zij kunnen u desgewenst ook informeren over een hoortoestel met een geïntegreerde accumulator.

De hoortoestel-experts van audibene helpen u graag verder!