Rij met tv-streamer, oplaadbox en oplaadcase op tafel

Accessoires voor uw gehoorapparaat

Zodra gehoorschade ontstaat, moet men zich met de consequenties bezighouden. Moderne hoortoestellen zorgen ervoor dat ook mensen met een duidelijk gehoorverlies weer goed kunnen horen. Daarbij zijn hoorsystemen vandaag de dag meer dan alleen toestellen die het gehoorvermogen versterken. Ze zijn meer dan alleen kleine computers en hebben een buitengewoon grote bewerkingscapaciteit en een verfijnde techniek.

Een voorzichtige handhaving in combinatie met een overeenstemmende verzorging hoort daarom tot het standaard programma van iedere hoortoesteldrager. En niet zonder reden: rond 75% van alle schade aan hoortoestellen ontstaat door vocht en oorsmeer. Hier leest u wat voor hoorapparaat accessoires er zijn om dit te voorkomen, en waarvoor deze gebruikt worden. Lees hieronder welke hoortoestel accessoires beschikbaar zijn, hoe u hoortoestelschade het beste kunt vermijden en wat hiervoor benodigd is. Onze hoortoestellen-experts geven informatie over het thema hoortoestellen en adviseren u graag

Op deze pagina:
  • Individuele hoortoestellen accessories van A-merk fabrikanten
  • Accessoires voor tv-kijken
  • Batterijen en oplaadbare batterijen
  • Oplaadstations
  • Reiniging en onderhoud
  • Apps voor hoorapparaten
  • Veelgestelde vragen

High-tech voor uw hoorsystemen

Media accessoires
Oplader
Droogbox
Apps

Intussen is een hoortoestel veel meer dan alleen een simpele ondersteuning in het dagelijks leven van mensen met gehoorschade. Er zijn verschillende technische toestellen, die het leven met een hoorsysteem niet alleen makkelijker maken, maar het zelfs kwalitatief verhogen.

Vooral op het gebied van multimedia is er een veelvoud aan aanbiedingen voor gehoorapparaat accessoires die tonen dat de tijden van grove onpraktische hulpmiddelen, die enkel tot hun functioneel gebruik beperkt zijn, voorbij zijn. Moderne hoorapparaten zijn allang in het moderne digitale tijdperk aangekomen. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem, het eigen hoortoestel door middel van een bijbehorende ontvanger geschikt voor bluetooth te maken. Daardoor kunt u het spelend aansluiten op WiFi installatie, televisie, radio, computer, of telefoon te verbinden en zo genieten van de voordelen van de draadloze multimedia-wereld met uw hoortoestel. Daarnaast is bovendien een afstandsbediening die o.a. het geluidsniveau van het eigen hoorsysteem aan kan passen zeer nuttig.

Individuele hoortoestel accessoires van A-merk fabrikanten

Van de audibene IX tot Signia en Widex, iedere hoortoestellenfabrikant biedt in de meeste gevallen een omvangrijk aanbod aan accessoires voor hoortoestellen. Het assortiment loopt daarbij van wireless-microfoons en accu-oplaadstations tot telefoons speciaal voor hoortoesteldragers. Met de bijbehorende hoortoestelaccessoires kan de eigen hoorbelevenis nog verder geïndividualiseerd worden en op de persoonlijke eisen aangepast worden.

Accessoires voor tv-kijken

Het achtuurjournaal, de grote quizshow of een spannende thriller op zondag – uw hoortoestel en de bijbehorende accessoires bieden de ideale ondersteuning zodat u ontspannen kunt genieten van uw favoriete programma met kraakhelder geluid. Voortdurend vragen stellen of een te hoog volume van de tv behoren hiermee tot het verleden.

Transmitters voor hoorapparaten
Transmitters voor hoorapparaten 1

Een bijzondere hoorbelevenis is de zogenaamde Signia Streamline TV en Signia Streamline MIC, die u verbindingsmogelijkheden biedt voor vrijwel alle apparaten. Daardoor is het mogelijk muziek op te roepen of films direct naar de hoortoestellen te streamen.

Sommige fabrikanten hanteren een eigen accessoirelijn met veel producten, die de omgang met het hoortoestel vergemakkelijken en voor meer comfort in het dagelijks leven zorgen. Wij van audibene informeren u graag over de producten van alle A-merk hoortoestel fabrikanten.

TV-streamers voor hoortoestellen
TV-streamers voor hoortoestellen 1

Omdat Bluetooth-technologie veel energie verbruikt, is er speciaal voor hoortoestellen een energiezuinige Bluetooth-technologie ontwikkeld. Het voordeel: er wordt minder energie verbruikt, waardoor de batterijprestaties van het hoorapparaat verbeteren. Een streamer vertaalt de klassieke Bluetooth-technologie naar de energiezuinige Bluetooth-technologie. Daarom biedt de streamer vele gebruiksmogelijkheden. Hij kan worden gebruikt als externe microfoon, voor directe overdracht van muziek en voor handsfree telefoneren.

De Streamline Mic voor uw gehoorapparaat

De fabrikant Signia biedt een selectie van accessoires voor uw hoorapparaten. Bluetooth-hoortoestellen van Signia of de audibene IX kunnen worden aangesloten aan de zogenaamde StreamLine Mic. Deze fungeert als een draadloze interface naar uw gehoorapparaat en smartphone. U kunt gesprekken aannemen met de StreamLine Mic door op een knop te drukken in plaats van uw smartphone te gebruiken. De spraak wordt rechtstreeks naar uw gehoorapparaat verzonden. Daarnaast kunt u geluidssignalen, bijvoorbeeld van films, waarnemen via de StreamLine Mic.

Afstandbedieningen voor gehoorapparaten
Afstandbedieningen voor gehoorapparaten 1

Met een afstandsbediening voor gehoorapparaten kunt u eenvoudig het volume regelen en individuele programma’s selecteren. Een afstandsbediening als accessoire is eenvoudig te gebruiken en kan gemakkelijk worden aangesloten op het gehoorapparaat. Afstandsbedieningen, zoals de Signia miniPocket, kunnen aan uw sleutelbos of in uw jaszak worden meegenomen.

Batterijen en oplaadbare batterijen

U kunt kiezen voor hoortoestellen met een oplaadbare batterij of voor een model op batterijen. Als u voor de tweede optie kiest, zult u de batterijen regelmatig moeten vervangen. Voor beide modellen bieden fabrikanten een selectie accessoires die u extra kunt aanschaffen.

Oplaadstations

stationaire oplader en mobiele oplader voor gehoorapparaten

Om de oplaadbare gehoorapparaten op te laden, hebt u een oplaadstation nodig waarmee u de toestellen aan- en uit kunt zetten en tegelijkertijd kunt opladen. De batterijoplaadstations zijn verkrijgbaar in verschillende versies:

  1. Stationair oplaadstation voor thuis: deze worden aangesloten op het stopcontact en zijn verkrijgbaar als oplaaddoos of “oplaadplaat” waarop u uw hoortoesteletui kunt plaatsen.
  2. Mobiel laadstation of mobiele lader: deze zijn vergelijkbaar met het doosje van Bluetooth-oordopjes. Hiermee kunt u uw gehoorapparaat onderweg opladen.
  3. Multi-oplader: Dit zijn echte allrounders waarmee u uw hoortoestellen kunt opladen, drogen en desinfecteren.

Reiniging en onderhoud

Speciaal voor de verzorging van gehoorapparaten is er een grote keuze aan producten die de hygiënische reiniging van het betreffende apparaat ondersteunen. Deze zijn verkrijgbaar in sets of als individuele schoonmaakspullen. Deze onderhoudspakketten kunt u ook bij audibene bestellen!

Schoonmaaksets

Bij audibene is een reinigingsset verkrijgbaar voor achter-het-oor hoortoestellen – deze is geschikt voor zowel RIC toestellen als toestellen met de speaker in de behuizing. Deze set bevat alle benodigde producten voor de speciale en zorgvuldige verzorging van uw hoorapparaten. Conventionele schoonmaakmiddelen worden niet aanbevolen, omdat ze de beschermende coating van de toestellen kunnen beschadigen. Naast een microvezeldoekje bevat de reinigingsset ook kleine borsteltjes waarmee u de cerumenfilters (ook wel oorsmeerfilters genoemd) aan het uiteinde van de sleeves of oorstukjes voorzichtig kunt reinigen.

Oorsmeerfilter

De kwelling van de keuze geldt ook voor hoortoestelaccessoires. Vooral voor het onderhoud is er een grote keuze aan producten die de hygiëne van de toestellen waarborgen. Van een complete set tot aan het individuele accessoire zijn voor iedere gebruiker de juiste gebruiksvoorwerpen verkrijgbaar. Voor het verwijderen van oorsmeer zijn er bijvoorbeeld speciale verwijderborsteltjes en haakjes, die een precieze en zorgvuldige reiniging mogelijk maken. Ook met de zogenaamde geluidskanaalstick kan het hoortoestel van vervelende vuiligheid ontdaan worden.

Droogbox

Degene die sneller hoortoestel batterijen wil verwisselen heeft beschikking over een batterijvak-opener of een batterij wisselmagneet. Door een oorsmeerfilter is het mogelijk de graad van de vervuiling te reguleren. Dat is vooral belangrijk aangezien deze vuiligheid de geluidsuitgang van het gehoorapparaat verstoppen en er daardoor schade kan ontstaan. Zijn de hoorapparaten daarentegen een keer nat geworden (door condensatiewater of zweet), dan is over het algemeen een eigenhandige droging af te raden. In plaats daarvan moet een zogenaamde droogbox worden ingezet

Apps voor hoorapparaten

hand heeft telefoon vast met de audibene horizon app geopend

Met hoortoestel-apps fungeert uw smartphone als een slimme afstandsbediening. Bijna elk hoorapparaat kan tegenwoordig bediend worden met uw smartphone. U kunt het volume regelen en programma’s wijzigen, direct telefoongesprekken aannemen of genieten van muziek op uw gehoorapparaten. Met de audibene app voor audibene IX hoorapparaten kunt u bijvoorbeeld kiezen uit veel verschillende programma’s en modi.

Veelgestelde vragen

Welke accessoires zijn beschikbaar voor de tv?

Voor het gebruik van de tv kunt u kiezen uit accessoires zoals transmitters, TV-streamers en een StreamLine Mic voor een optimale geluidservaring. Om het tv-kijken te verbeteren, kunt u een afstandsbediening voor hoortoestellen gebruiken om het volume te regelen en programma’s te wijzigen.

Wat zit er in een onderhoudspakket?

U kunt bij audibene kiezen uit verschillende onderhoudspakketten, gebaseerd op het type gehoorapparaat dat u heeft. In elk pakket zitten in ieder geval reinigingsdoekjes en andere spullen om uw hoorapparaten goed schoon te houden.

Welke fabrikanten bieden accessoires voor hoortoestellen aan?

Er is een breed aanbod aan accessoires op de markt. Veel fabrikanten bieden de juiste accessoires voor hun eigen gehoorapparaten. Als u bijvoorbeeld een Widex, Signia of Phonak hoorapparaat heb, kunt u technische-, media- en reinigingsaccessoires van dat merk aanschaffen.

Wat voor accessoires biedt de audibene IX aan?

Afhankelijk van het model dat u heeft bieden wij u bijvoorbeeldde miniPocket aan, de Streamline Mic en Streamline TV en de audibene app om uw gehoorapparaat te bedienen.

Waar kan ik accessoires voor mijn gehoorapparaat kopen?

Bij audibene! U kunt bij ons kiezen uit een aantal start- en onderhoudspakketten. Voor ieder type hoortoestel bieden wij een passsend nazorgpakket aan.