Accessoires voor uw gehoorapparaat

Gehoorapparaten kunnen tegenwoordig individueel worden aangepast aan uw hoorsituatie en kunnen ook worden aangevuld met veelzijdige accessoires.

Op deze pagina komt u alles te weten over handige accessoires voor hoorapparaten zoals oplaadstations voor oplaadbare hoortoestellen, streamers, afstandsbedieningen, droogboxen of transmitters. Dit maakt het leven met een hoortoestel nog aangenamer.

Op deze pagina:
  • Accessoires voor tv-kijken
  • Batterijen en oplaadbare batterijen
  • Oplaadstations
  • Reiniging en onderhoud
  • Apps voor hoorapparaten
  • Veelgestelde vragen

High-tech accessoires voor gehoorapparaten

Media accessoires
Oplader
Droogbox
Apps

Accessoires voor tv-kijken

Het achtuurjournaal, de grote quizshow of een spannende thriller op zondag – uw hoortoestel en de bijbehorende accessoires bieden de ideale ondersteuning zodat u ontspannen kunt genieten van uw favoriete programma met kraakhelder geluid. Voortdurend vragen stellen of een te hoog volume van de tv behoren hiermee tot het verleden.

Transmitters voor hoorapparaten

Als u een hoortoestel zonder Bluetooth-functie hebt, is een transmitter een geschikte accessoire. De transmitter wordt meestal aangesloten op een media apparaat – zoals een tv of radio – via een aansluitkabel. Het signaal wordt dan van de zender naar een ontvanger gestuurd die op het lichaam gedragen wordt.

Deze transmitter stuurt het audiosignaal rechtstreeks naar het gehoorapparaat. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van uw favoriete films met het beste geluid – zonder een woord te missen.

Tv-streamers voor hoortoestellen

Omdat Bluetooth-technologie veel energie verbruikt, is er speciaal voor hoortoestellen een energiezuinige Bluetooth-technologie ontwikkeld. Het voordeel: er wordt minder energie verbruikt, waardoor de batterijprestaties van het hoorapparaat verbeteren. Een streamer vertaalt de klassieke Bluetooth-technologie naar de energiezuinige Bluetooth-technologie. Daarom biedt de streamer vele gebruiksmogelijkheden. Hij kan worden gebruikt als externe microfoon, voor directe overdracht van muziek en voor handsfree telefoneren.

De Streamline Mic voor uw gehoorapparaat

De fabrikant Signia biedt een selectie van accessoires voor uw hoorapparaten. Bluetooth-hoortoestellen van Signia of audibene HORIZON® kunnen worden aangesloten aan de zogenaamde StreamLine Mic. Deze fungeert als een draadloze interface naar uw gehoorapparaat en smartphone. U kunt gesprekken aannemen met de StreamLine Mic door op een knop te drukken in plaats van uw smartphone te gebruiken. De spraak wordt rechtstreeks naar uw gehoorapparaat verzonden. Daarnaast kunt u geluidssignalen, bijvoorbeeld van films, waarnemen via de StreamLine Mic.

Afstandbedieningen voor gehoorapparaten

Met een afstandsbediening voor hoortoestellen kunt u eenvoudig het volume regelen en individuele programma’s selecteren. Een afstandsbediening als accessoire is eenvoudig te gebruiken en kan gemakkelijk worden aangesloten op het gehoorapparaat. Afstandsbedieningen, zoals de Signia miniPocket, kunnen aan uw sleutelbos of in uw jaszak worden meegenomen.

Batterijen en oplaadbare batterijen

Je kunt kiezen voor hoortoestellen met een oplaadbare batterij of voor een model op batterijen. Als u voor de tweede optie kiest, zult u de batterijen regelmatig moeten vervangen. Voor beide modellen bieden fabrikanten een selectie accessoires die u extra kunt aanschaffen.

 

 

Oplaadstations

stationaire oplader en mobiele oplader voor gehoorapparaten

Om de oplaadbare gehoorapparaten op te laden, hebt u een oplaadstation nodig waarmee u de toestellen aan- en uit kunt zetten en tegelijkertijd kunt opladen. De batterijoplaadstations zijn verkrijgbaar in verschillende versies:

  1. Stationair oplaadstation voor thuis: deze worden aangesloten op het stopcontact en zijn verkrijgbaar als oplaaddoos of “oplaadplaat” waarop u uw hoortoesteletui kunt plaatsen.
  2. Mobiel laadstation of mobiele lader: deze zijn vergelijkbaar met het doosje van Bluetooth-oordopjes. Hiermee kunt u uw hoorapparaat onderweg opladen.
  3. Multi-oplader: Dit zijn echte allrounders waarmee u uw hoortoestellen kunt opladen, drogen en desinfecteren.

Reiniging en onderhoud

Speciaal voor de verzorging van gehoorapparaten is er een grote keuze aan producten die de hygiënische reiniging van het betreffende apparaat ondersteunen. Deze zijn verkrijgbaar in sets of als individuele schoonmaakspullen. Deze onderhoudspakketten kunt u ook bij audibene bestellen!

Schoonmaaksets

Bij audibene is een reinigingsset verkrijgbaar voor achter-het-oor hoortoestellen – deze is geschikt voor zowel RIC toestellen als toestellen met de speaker in de behuizing. Deze set bevat alle benodigde producten voor de speciale en zorgvuldige verzorging van uw hoorapparaten. Conventionele schoonmaakmiddelen worden niet aanbevolen, omdat ze de beschermende coating van de toestellen kunnen beschadigen. Naast een microvezeldoekje bevat de reinigingsset ook kleine borsteltjes waarmee u de cerumenfilters (ook wel oorsmeerfilters genoemd) aan het uiteinde van de sleeves of oorstukjes voorzichtig kunt reinigen.

Oorsmeerfilters

Zogenaamde oorsmeerfilters zijn geschikt voor het onderhoud van in-het-oor en RIC-gehoorapparaten. Hoorapparaten hebben kleine luidsprekers aan het uiteinde van de sleeve of dome (of het oorstukje), die direct in de gehoorgang zit. De kwetsbare technologie van de luidspreker wordt beschermd tegen vuil door kleine oorsmeerfilters. Als deze filters verstopt raken, kunnen ze eenvoudig vervangen worden met een filterset. Om uw hoortoestellen volledig functioneel te houden, moet u de versleten filters elke vier tot zes weken vervangen door nieuwe. U kunt dit gemakkelijk zelf doen.

Droogbox

Als u uw gehoorapparaten draagt, worden ze blootgesteld aan het normale vocht van uw huid en de lucht. Om ervoor te zorgen dat uw hoorapparaten zo lang mogelijk goed blijven werken, moet u ze regelmatig drogen. Dit is vooral belangrijk als u hoortoestellen op batterijen draagt; oplaadbare hoorapparaten zijn hier minder gevoelig voor. Als u echter meer dan gemiddeld transpireert, is het wel raadzaam om een droogbox te gebruiken. Raadpleeg uw audicien als u hier niet zeker over bent.

Hiervoor zijn speciale droogboxen verkrijgbaar als accessoire. Plaats uw hoortoestellen regelmatig ‘s nachts in de droogbox zodat ze kunnen drogen tot de volgende ochtend. Als u een toestel op batterijen heeft, verwijder dan voor het drogen de batterijen uit de behuizing en laat de batterijklepjes ‘s nachts open.

Apps voor hoorapparaten

hand heeft telefoon vast met de audibene horizon app geopend

Met hoortoestel-apps fungeert uw smartphone als een slimme afstandsbediening. Bijna elk hoorapparaat kan tegenwoordig bediend worden met uw smartphone. U kunt het volume regelen en programma’s wijzigen, direct telefoongesprekken aannemen of genieten van muziek op uw gehoorapparaten. Met de audibene HORIZON® app voor audibene HORIZON® hoorapparaten kunt u bijvoorbeeld kiezen uit veel verschillende programma’s en modi.

Veelgestelde vragen

Welke accessoires zijn beschikbaar voor de tv?

Voor het gebruik van de tv kunt u kiezen uit accessoires zoals transmitters, TV-streamers en een StreamLine Mic voor een optimale geluidservaring. Om het tv-kijken te verbeteren, kunt u een afstandsbediening voor hoortoestellen gebruiken om het volume te regelen en programma’s te wijzigen.

Wat zit er in een onderhoudspakket?

U kunt bij audibene kiezen uit verschillende onderhoudspakketten, gebaseerd op het type gehoorapparaat dat u heeft. In elk pakket zitten in ieder geval reinigingsdoekjes en andere spullen om uw hoorapparaten goed schoon te houden.

Welke fabrikanten bieden accessoires voor hoortoestellen aan?

Er is een breed aanbod aan accessoires op de markt. Veel fabrikanten bieden de juiste accessoires voor hun eigen gehoorapparaten. Als u bijvoorbeeld een Widex, Signia of Phonak hoorapparaat heb, kunt u technische-, media- en reinigingsaccessoires van dat merk aanschaffen.

Wat voor accessoires biedt audibene HORIZON aan?

Afhankelijk van het model dat u heeft bieden wij u bijvoorbeeldde miniPocket aan, de Streamline Mic en Streamline TV en de audibene HORIZON® app om uw gehoorapparaat te bedienen.

Waar kan ik accessoires voor mijn gehoorapparaat kopen?

Bij audibene! U kunt bij ons kiezen uit een aantal start- en onderhoudspakketten. Voor ieder type hoortoestel bieden wij een passsend nazorgpakket aan.