Widex Hoortoestellen

Widex_logo
Widex_logo

Het voornaamste doel van de Deense hoortoestellenfabrikant Widex is om de natuurlijkheid van het horen te herstellen. En die weer terug te krijgen is wat veeleisende klanten verlangen. Sinds 1956 ontwikkelt het bedrijf uit Lynge innovatieve en hoogwaardige gehoorsystemen om mensen met met hoorverlies een geheel nieuw levensgevoel te geven.

Natuurlijk horen met Widex

Een fontein in de stad, wegwerkzaamheden, of het gefluit van de vogels, al deze natuurlijke geluiden worden automatisch herkend. Het is voor moderne hoortoestellen een enorme uitdaging om al deze geluiden ondanks elektronische versterking natuurlijk te laten klinken. We kunnen meestal goed onderscheiden of muziek live is dan wel via een luidspreker gespeeld wordt. Als het om alledaagse geluiden gaat, gaan wij geen compromissen aan. Het belangrijkste doel van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Widex is daarom om de natuurlijkheid van het horen digitaal uitstekend weer te kunnen geven.

Een belangrijk onderdeel van ons natuurlijke gehoor is het richtingshoren. Door de uitwisseling van informatie tussen beide hoortoestellen kan worden herkend waar geluiden vandaan komen om zo de drager een goed richtingsgevoel te geven. Bovendien zijn de moderne hoortoestellen van Widex in staat om storende bijgeluiden effectief te onderdrukken en zo gesprekken te verduidelijken. Dankzij deze en vele andere technologieën valt het de dragers van Widex hoortoestellen vaak niet eens meer op dat zij een hoortoestel dragen.

Nieuwtjes van Widex

Bij Widex wordt het onderwerp “natuurlijk horen” met hoofdletters geschreven. Hoortoestellen uit de “Unique” serie zijn in staat om hooromgevingen nauwkeurig en automatisch in real-time te analyseren. Het resultaat: een individuele aanpassing met actieve spraakherkenning. Het nieuwe universele chip platform maakt een onderscheid tussen 100 verschillende luistersituaties om een levensecht gevoel te creëren. Ruis wordt effectief tegengegaan door middel van de sound class technology en bovendien zorgt de WindEx functie voor een comfortabele windruisonderdrukking.

Op het gebied van accessoires heeft Widex veel aandacht besteedt aan het gemakkelijker maken van het alledaagse leven. De “RC Dex” is een slimme afstandsbediening die naast de volume van het hoortoestel, ook de aanpassing van het spraakverstaan aan de huidige hoorsituatie kan regelen. Met de streamer “Uni Dex” kan het hoorsysteem gemakkelijk worden verbonden met verschillende multimedia-apparaten. Dit wordt eenvoudig aangesloten met een audiokabel tussen de streamer en de PC, TV of de HiFi set. De “COM-Dex” halsketting werkt als een radio-interface tussen het hoortoestel en de COM-App, waardoor handsfree bellen door middel van Auto Connect mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de lange levensduur van deze “COM-Dex” kan er ongeveer 8 uur lang getelefoneerd worden of het apparaat kan 8 dagen lang op stand-by worden gezet voordat de accu leeg is.

Wilt u Widex hoortoestellen uitproberen?

Widex Hoortoestellen

widex-dream-cic
Widex Dream
De Deense fabrikant profileert met de Widex Dream een nieuwe hoortoestelfamilie die een authentiek en zeer natuurlijke geluidsweergave genereert.
Read more