Gehoorbescherming

Bij audibene vindt u de modernste gehoorbescherming voor vele toepassingen zoals vrije tijd, muziek, reizen en werk. Wij bieden u naast een groot assortiment aan hoortoestellen ook de volgende producten:

 • Standaard gehoorbescherming
 • Individueel aangepaste gehoorbescherming

 

Mocht u verdere vragen hebben, laat u dan kosteloos en onafhankelijk door ons informeren.

Op deze pagina:
 • Standaard gehoorbescherming
 • Gehoorbescherming – Werk
 • Gehoorbescherming – Muziek
 • Gehoorbescherming – Vliegen
 • Gehoorbescherming – Slapen
 • Gehoorbescherming – Zwemmen

Standaard gehoorbescherming

 • Praktisch
 • Snel
 • Voordelig

Bescherm uw oren snel en eenvoudig tegen ongewenst geluid. Storende geluiden kunnen zich voordoen in alledaagse situaties, of het nu gaat om lawaaierige machines op de werkplek, luide luidsprekers op een concert of een bouwplaats in de buurt. Zonder de juiste gehoorbescherming lopen onze oren het risico blijvende, onherstelbare schade op te lopen door blootstelling aan hard geluid. Bovendien kan lawaai stress veroorzaken en leiden tot nervositeit en concentratieproblemen. Daarom is het essentieel om uw oren te beschermen. We staan klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste type gehoorbescherming en merk dat het beste bij u past.

1. Gehoorbescherming – Werk

Oude vrouw met aqua blauwe sjaal op telefoon 1

Het is uiterst belangrijk om uzelf te beschermen tegen overmatig lawaai tijdens het werk. Gehoorbescherming dempt het omgevingsgeluid, terwijl u nog steeds in staat bent om te communiceren met uw omgeving. Gehoorbescherming is geschikt voor bijna elk type werk en elke hobby.

2. Gehoorbescherming – Muziek

Dj met koptelefoon op een feestje

Zowel in de disco, op concerten of tijdens muziekevenementen, is het van belang uw oren te beschermen voor luid muzieklawaai want alleen zo kunt u optimaal van de echt mooie geluiden genieten.

Tips van audibene voor gezonde oren:

 1. Vermijd overmatige oorhygiëne, dit bevordert infecties.
 2. Snuit niet te hard als u verkouden bent.
 3. Draag oordoppen en in-ear koptelefoons niet te lang.
 4. Bescherm uzelf tegen lawaai.
 5. Luister niet naar te harde muziek.
 6. In geval van symptomen zoals pijn, gehoorverlies, tinnitus, enz., raadpleeg tijdig een KNO-arts om ernstige gevolgschade te voorkomen door tijdige behandeling.

Zelfs als u aandacht besteedt aan uw gehoor, kan gehoorverlies soms optreden, bijvoorbeeld na een infectie. Bij chronisch gehoorverlies kunnen hoortoestellen helpen om het gehoor van de betrokkenen te herstellen. Heeft u ook last van gehoorverlies? Onze hoor-experts adviseren u graag over gehoorapparaten en beantwoorden uw vragen over prijzen, kostenvergoeding en meer.

3. Gehoorbescherming – Vliegen

Tijdens lange vliegreizen is het belangrijk om in alle rust te vliegen, zodat u ontspannen op uw eindbestemming aankomt. Gehoorbescherming helpt bij het verminderen van onaangename druk op uw trommelvlies bij het opstijgen en landen. Tijdens de vlucht dempt het ook storende omgevingsgeluiden.

4. Gehoorbescherming – Slapen

Vrouw met hoofdpijn in bed tijdens het slapen 1

Een goede nachtrust is essentieel, maar wordt helaas verstoord door storende snurk- en omgevingsgeluiden. Een gehoorbeschermer dempt deze omgevingsgeluiden, terwijl u nog steeds duidelijk uw bel, wekker en alarm kunt horen.

5. Gehoorbescherming – Zwemmen

Zwemmer met blauwe muts

Bescherm uw gehoorgang tegen water, zodat uw oren droog blijven en u nog steeds omgevingsgeluiden kunt horen. Als u op zoek bent naar gehoorbescherming tegen water die u in staat stelt om te blijven horen, dan zijn pluggen de perfecte oplossing.