een vrouw staat in de keuken en kijkt op haar mobiel

3 redenen voor een gehoorapparaat

Gehoorverlies kan op elke leeftijd optreden. Aangeboren gehoorverlies of gehoorverlies veroorzaakt door een ongeval of ziekte kan het dragen van een hoortoestel op jonge leeftijd noodzakelijk maken. Met het vorderen van de leeftijd treedt een natuurlijke leeftijdsgerelateerde afname van het hoorvermogen op, die sterk kan variëren in ernst.

Evolutie van gehoorapparaten

vrolijke familie loopt door het bos

De vooruitgang in hoortoesteltechnologie tegenwoordig is enorm. De toestellen kunnen digitaal bediend worden en zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen wanneer ze gedragen worden. Dankzij hun lage gewicht knellen ze niet, maar zitten ze heel comfortabel in of achter het oor. Dit betekent dat ze de hele dag gedragen kunnen worden. De hoortoestellen van tegenwoordig filteren achtergrondgeluiden en geven stemmen, geluiden en klanken in uitstekende kwaliteit door. Het resultaat: u kunt weer actief deelnemen aan het leven en zult snel merken hoeveel uw levenskwaliteit verbetert als u besluit een hoortoestel te dragen.

Reden 1: gehoorverlies verdwijnt niet vanzelf

Als gehoorverlies eenmaal is opgetreden, blijft het meestal bestaan. Acute ziekten vormen hierop een uitzondering. Als gevolg hiervan kan gehoorverlies optreden dat geheel of gedeeltelijk verdwijnt zodra de acute symptomen zijn verdwenen. In de meeste gevallen verergeren de symptomen echter met de jaren.

Dit is vooral waar als u geen hoortoestel draagt. De reden hiervoor is dat het hoortoestel het oor voorziet van constante geluidsimpulsen uit de omgeving. Als de impulsen uitblijven, gaat het hoorvermogen verder achteruit. Laat het niet zover komen en laat u individueel adviseren. Wij bieden u een uitstekend, vrijblijvend professioneel advies van een van onze gehoorspecialisten, een gratis hoortest aan huis en de nieuwste hoortoestellen om gratis te testen.

Reden 2: geniet opnieuw van het dagelijks leven

man loopt door het bos

Als u gehoorproblemen heeft maar nog geen hoorapparaat draagt, zult u over een langere periode verschillende beperkingen in uw dagelijks leven hebben opgemerkt. Na de aanpassing van het hoortoestel zult u de eerste paar uur bijzondere momenten ervaren.

U kunt weer genieten van de kleine dingen in het leven die weken of maanden aan u voorbij zijn gegaan. Communiceren met andere mensen gaat weer veel beter en u hoeft u niet meer zo te concentreren als u luistert. U bent u meer bewust van mooie achtergrondgeluiden uit de natuur. Het hoortoestel kan echter wel storende geluiden wegfilteren, zodat u uw niet gestoord voelt door harde en onaangename achtergrondgeluiden.

U zult snel merken hoe comfortabel het is om een gehoorapparaat te dragen en hoe eenvoudig het in gebruik is. De spraakkwaliteit is ook uitstekend en u kunt de hoortoestellen ook als koptelefoon of headset gebruiken als u dat wilt. Moderne technologie maakt een Bluetooth verbinding met uw smartphone mogelijk. Telefoongesprekken en het genieten van mooie muziek worden aangepast aan uw gehoorverlies en zo ingesteld dat u in beide oren een identiek volume hoort.

Reden 3: de nieuwste hoortoestellen zijn klein en bijzonder discreet

vrouwelijke handen laten een hoortoestel zien

De tijd dat iedereen op het eerste gezicht kon zien dat u een hoortoestel droeg, ligt ver achter ons. Tegenwoordig zijn veel hoortoestellen onzichtbaar en klein. Elk hoortoestel wordt op maat gemaakt voor de drager, zodat het nauwelijks zichtbaar is. Bij Achter-Het-Oor hoortoestellen wordt dit bereikt door een individueel kleurontwerp. U kunt bijvoorbeeld de kleur van het hoortoestel aanpassen aan de kleur van uw haar.

Zelfs als u uw haar heel kort draagt, valt het hoortoestel niet op. Het oorstukje is verbonden met transparante buisjes die niet opvallen. U kunt ook kiezen voor een model dat u in uw oor draagt. Het wordt op maat gemaakt voor uw gehoorgang. U kunt deze modellen ook via Bluetooth verbinden met uw smartphone.

Maar welke hoortoestellen zijn het beste voor uw behoeften? Onze partner-audioloog laat u kennismaken met moderne hoorapparaten die bij u en uw levensstijl passen. De hoortoestellen worden na een gehoortest aangepast aan uw behoeften en kunnen op elk moment worden aangepast. U kiest dus voor een moderne hooroplossing die vrijwel onzichtbaar is en u een groot deel van uw levenskwaliteit teruggeeft.

Conclusie

Het is tegenwoordig onnodig om gehoorverlies niet te behandelen. De vooruitgang in de hoortoesteltechnologie is enorm. Daarom zijn er ook verschillende redenen om een gehoorapparaat te dragen als u last heeft van gehoorverlies. Nummer 1 is dat gehoorverlies helaas niet vanzelf verdwijnt (tenzij het gaat om acute ziekte vormen) en dit is vooral het geval als u geen hoorapparaat draagt. De reden hiervoor is dat het hoortoestel het oor voorziet van constante geluidsimpulsen uit de omgeving. Als de impulsen uitblijven, gaat het hoorvermogen verder achteruit. Nummer 2 is dat een hoortoestel kan zorgen dat u weer volop kan genieten van het dagelijks leven. Communiceren met andere mensen gaat weer veel beter en u hoeft u niet meer zo te concentreren als u luistert. Als derde en laatste reden is het feit dat gehoorapparaten tegenwoordig heel klein en discreet zijn. De tijd dat iedereen op het eerste gezicht kon zien dat u een hoortoestel droeg, ligt ver achter ons.

Bent u benieuwd hoe een hoortoestel u verder kan helpen? Meld u dan aan via de onderstaande link en vraag een adviesgesprek aan met een van onze hoor-experts!