Levensveranderende
hoortoestellen

Hoortoestellen bij audibene

Lijdt u aan gehoorverlies? Hoortoestellen helpen u om effectief en werkzaam de onaangename gevolgen van slechthorendheid te verlichten – en zo een groot deel van uw levenskwaliteit en geluk terug te winnen. Bij een toenemende leeftijd wordt zonder twijfel het vermogen om te horen geleidelijk slechter. Dit is een geheel natuurlijk proces, wat echter met hoortoestellen vroegtijdig tegengegaan kan worden.

Als er op tijd gehandeld wordt, en men vroegtijdig een audicien bezoekt, wordt over het algemeen de kans op een ernstig gehoorverlies verkleind. Ook is aangetoond dat het risico van ernstige slechthorendheid bij mensen rond het vijftigste levensjaar stijgt. Verspil daarom geen tijd en neem contact op met onze experts!

audibene biedt ondersteuning bij het vinden van het beste hoortoestel dat bij u past, in samenwerking met een audicien bij u in de buurt. Onze audiciens zijn door jarenlange activiteit zeer ervaren en bezitten over een omvangrijke kennis op het gebied van audiologie. Dankzij ons gratis advies, staat u niet voor onverwachte en ongewenste kosten.

Lees hier over onze hoortoestel adviezen – snel, gratis & vrijblijvend

Een hoortoestel helpt u om vergeten klanken, geluiden en stemmen opnieuw waar te nemen: het fluiten van een vogel, lachende kinderen of uw lievelingsnummer op de radio. Gesprekken kunnen weer zonder verdere vragen gevoerd worden en films kunnen weer worden bekeken zonder ondertiteling. Kortom, met een hoortoestel ontdekt u de wereld van geluid opnieuw en u kunt tonen eindelijk weer goed horen. De huidige hoortoestellen zijn daarbij beslist niet meer te vergelijken met de grote en opvallende hoortoestellen van een paar jaar geleden. De moderne hoortoestellen zijn kleine krachtige high-performance computers, die functionaliteit en technologie in een compacter design bieden en daarmee onzichtbaar in of achter het oor verdwijnen.

Hoortoestellen overzicht

Bent u op zoek naar een hoortoestel, of heeft u behoefte aan informatie over de verschillende modellen? Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende soorten modellen en prijsklassen van de hoorhulpmiddelen.

High end segment

Hoortoestellen uit het high end segment bieden alles waar hoortoestellen uit andere klassen mee in gebreke blijven. Bovendien bieden deze hoortoestellen het hoogste hoorcomfort in alle situaties, een veelvoud aan ontwerpen, functies en kleuren voor onopvallendheid. Hoortoestellen uit deze categorie passen zich automatisch aan elke omgeving aan, waardoor goede ruimtelijke oriëntatie weer mogelijk wordt gemaakt.

De aanschafprijzen voor hoortoestellen uit het high end segment liggen tussen 1.500 euro en 1.990 euro. Informeer u bij onze audiciens over wat de mogelijkheden zijn wat betreft vergoedingen, pakketten en belastingvoordeel.

In principe geldt dat de prijs van hoortoestellen afhangt van factoren als technologie en design. Normaliter liggen de prijzen tussen 100 euro en 1990 euro per oor, na aftrek van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Hoe hoog de bijbetaling is, hangt af van de betreffende zorgverzekering.

Bouwvormen

Bij de keuze van een bouwvorm van een hoortoestel kan men twee soorten onderscheiden: Achter-het-oor hoortoestellen (AHO) en in het-oor-hoortoestellen (IHO).

Achter-het-oor hoortoestellen (AHO):

hoog prestatievermogen en onopvallend

Dit type hoortoestellen heeft in zijn kleinste formaat de grootte van een koffieboon en wordt achter het oor geplaatst. Achter-het-oor hoortoestellen kunnen worden onderverdeeld in twee verschillende soorten: men kent achter-het-oor toestellen met een luidspreker in het oor, en achter-het-oor hoortoestellen met een oorstukje. Beide soorten zijn geschikt voor vrijwel elk gehoorverlies – van mild tot zeer ernstig. Ondanks de enorme productiviteit van dit systeem, behoudt het hoortoestel een onopvallend design en geeft het een stijlvolle uitstraling en enorm goede prestaties. Achter-het-oor hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Afhankelijk van de nodige duur van de batterijen, kan bijvoorbeeld een mini- of super power hoortoestel gekozen worden.

In-het-oor hoortoestellen (IHO):

het vrijwel onzichtbare hoorhulpmiddel

Dit is een hoortoestel dat bijna onzichtbaar is: dankzij de positie in de gehoorgang is het hoortoestel van buitenaf amper te zien. Vanwege zijn kleine omvang is dit systeem voornamelijk geschikt voor mensen met licht of matig gehoorverlies. Of een in-het-oor hoortoestel bij u past, hangt grotendeels af van de aard van uw gehoorgang. Deze moet groot genoeg zijn, zodat het hoortoestel geplaatst kan worden. Bij onze partner audicien kunt u een hoortest doen, zodat u samen kunt ontdekken welk hoortoestel het beste bij uw gehoorverlies past.

Onze hoortoestel-experts zullen u helpen om
het geschikte hoortoestel voor u te vinden.

Hoortoestel technologie

Signia-Silk
Signia-Silk

Moderne hoorhulpmiddelen zijn klein, comfortabel en makkelijk te gebruiken. Ze bieden vele automatische functies die het leven met slechthorendheid veel gemakkelijker maken. U kunt een hoortoestel zien als klein, hoog presterende computer. Smartphones en computers zijn kleiner, dunner en sneller geworden – zo ook hoortoestellen. De dagen van grote, opvallende hoorsystemen zijn voorbij. Tegenwoordig zijn hoortoestellen zo klein, dat ze amper zichtbaar zijn. Sommigen zijn zo klein als een koffieboon.

In de laatste paar jaar is de hoortoestellen technologie flink vooruit gegaan. Vroeger dempten hoortoestellen storende achtergrondgeluiden niet. In drukke omgevingen werden de geluiden zo overweldigend, dat mensen hun hoortoestellen uitschakelden. Nu worden storende achtergrondgeluiden uitgefilterd, terwijl het geluid van de persoon waarmee u praat wordt opgepikt. U kunt met uw hoortoestel rustig in een restaurant zitten en genieten van de gesprekken met uw vrienden; ondertussen zorgt uw hoortoestel ervoor dat de achtergrondgeluiden foutloos worden gereduceerd.

Een ander voordeel van hoortoestellen is dat ze geprogrammeerd kunnen worden om zich automatisch en in real-time aan te passen aan uw huidige luisteromgeving. De digitale technologie maakt het mogelijk om verschillende aangepaste programma’s te creëren die passen bij uw persoonlijke hoorbehoeften.

Hoortoestelvergoedingen door zorgverzekeraar

Op basis van de uitkomsten van een hoortest en vragenlijst wordt uw gehoorprobleem in een categorie geplaatst. Aan de hand hiervan hebt u de keuze tussen een groep hoortoestellen die behoren tot de deze categorie. Het bedrag van dit hoortoestel krijgt u voor een deel vergoed door uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk om voor een toestel uit een hogere categorie te kiezen en tegelijkertijd de bijdrage van de zorgverzekering te behouden. Informeer hier voor de mogelijkheden. Hebt u vragen over vergoedingen, prijzen of een ander onderwerp? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.

In 3 stappen naar een goed gehoor

Bij audibene werken we met een eenvoudig 3 stappenplan dat de hoorervaring terug zal brengen als nooit tevoren. Wij bieden onze klanten vele voordelen, die hen helpen bij het verkrijgen van een ruim aanbod van hoogwaardige hoortoestellen. Advies wordt in een deskundig en neutraal kader gegeven, waardoor u alle relevante producten kunt leren kennen. Het kader bevat een schat aan informatie over alle toonaangevende fabrikanten in Nederland. We werken in Nederland momenteel samen met meer dan 100 partner audiciens en beschikken over ervaring van meer dan 10.000 hoortoestelaanpassingen (vanaf 2015). Via deze service zijn wij in staat om u te helpen bij het selecteren van het ideale hoortoestel dat bij u past. Dit doen we in overleg met een van onze partner audiciens bij u in de buurt, waar u het geselecteerde toestel kunt proberen.

Wij zullen u gedurende het hele traject ondersteunen totdat u geheel tevreden bent met uw nieuwe hoortoestel.

Ervaar zelf hoe eenvoudig de weg
naar een goed gehoor is.

Slechthorendheid als gevolg van lawaai

Er zijn verschillende redenen waardoor slechthorendheid ontstaat. De meest voorkomende oorzaak is zonder twijfel het ouder worden en slechthorendheid ten gevolge van lawaai. Het goede nieuws: een hoortoestel zal u helpen om uw gehoorvermogen weer effectief te verbeteren. Welke bronnen behoorlijk gevaarlijk zijn en voor een sterke vermindering van het gehoor zorgen, hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet:

Lawaai op de werkvloer
Luchtdrukhamers op het bouwterrein, luide gesprekken in het klaslokaal of de doordringende boor bij de tandarts: zowel bouwvakkers, leraren en tandartsen behoren tot de meest kwetsbare beroepen voor een gehoorbeschadiging. In deze omstandigheden kunnen zodanig alleen hoortoestellen nog helpen om beter te horen.

Lawaai door feesten en concerten
Normaal gezien kan het gehoor zich redelijk goed herstellen van tijdelijke gehoorbeschadiging. Echter wanneer concerten en disco´s regelmatig worden bezocht, dan is het waarschijnlijk dat het gehoorverlies blijvend wordt. Als dit gebeurt, kan een audicien een hoortoestel uitzoeken dat het gehoorprobleem goed kan verhelpen.

Lawaai via de koptelefoon
Veel mensen luisteren hun favoriete muziek het liefst via een MP3-speler of een mobiele telefoon via een headset. Deze trend is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De muziek wordt vaak ingeschakeld op een hoog volumeniveau en dit wordt als een van de belangrijkste redenen gezien voor de toename van het aantal slechthorenden.

Lawaai door knalgeluiden
Op oudejaarsavond dient men uit te kijken voor de afstand die er genomen wordt bij het laten exploderen van vuurwerk. Binnen een handomdraai, bijvoorbeeld als gevolg van een harde knal kan men een gehoorverlies oplopen (geperforeerd trommelvlies), met als gevolg een permanente gehoorbeschadiging. Jagers en sportschutters dienen ook op te passen. Een permanent gehoorverlies kan meestal alleen nog maar verholpen worden met een hoortoestel.

Accessoires voor hoortoestellen

Om het optimale uit uw nieuwe hoortoestel te halen en deze gedurende een lange periode zonder problemen te kunnen gebruiken, is de verzorging en reiniging van uw hoortoestel van essentieel belang. Controleer daarom de comptabiliteit en de bijbehorende accessoires van uw hoortoestel.

Hoortoestellen bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een nabijgelegen audicien? Wij bieden een breed assortiment aan hoortoestel merken, onder andere Signia, Widex, Phonak en Beltone. Onze service: u verzoekt, en wij maken een afspraak voor u bij u in de buurt! Onze partner audiciens hebben grootse vakkennis en beschikken over jarenlange ervaring in het aanpassen van hoortoestellen.

Wilt u meer weten over moderne hoortoestellen
en ze zelf uitproberen?