Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt audibene.nl gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen.

Lijdt u aan gehoorverlies? Hoortoestellen helpen u om effectief en werkzaam de onaangename gevolgen van slechthorendheid te verlichten – en zo een groot deel van uw levenskwaliteit en geluk terug te winnen. Bij een toenemende leeftijd wordt zonder twijfel het vermogen om te horen geleidelijk slechter. Dit is een geheel natuurlijk proces, wat echter met hoortoestellen vroegtijdig tegengegaan kan worden.

Als er op tijd gehandeld wordt, en men vroegtijdig een audicien bezoekt, wordt over het algemeen de kans op een ernstig gehoorverlies verkleind. Ook is aangetoond dat het risico van ernstige slechthorendheid bij mensen rond het vijftigste levensjaar stijgt. Verspil daarom geen tijd en neem contact op met onze experts!

audibene biedt ondersteuning bij het vinden van het beste hoortoestel dat bij u past, in samenwerking met een audicien bij u in de buurt. Onze audiciens zijn door jarenlange activiteit zeer ervaren en bezitten over een omvangrijke kennis op het gebied van audiologie. Dankzij ons gratis advies, staat u niet voor onverwachte en ongewenste kosten.

 

 

Lees hier over onze hoortoestel adviezen – snel, gratis & vrijblijvend

Een hoortoestel helpt u om vergeten klanken, geluiden en stemmen opnieuw waar te nemen: het fluiten van een vogel, lachende kinderen of uw lievelingsnummer op de radio. Gesprekken kunnen weer zonder verdere vragen gevoerd worden en films kunnen weer worden bekeken zonder ondertiteling. Kortom, met een hoortoestel ontdekt u de wereld van geluid opnieuw en u kunt tonen eindelijk weer goed horen. De huidige hoortoestellen zijn daarbij beslist niet meer te vergelijken met de grote en opvallende hoortoestellen van een paar jaar geleden. De moderne hoortoestellen zijn kleine krachtige high-performance computers, die functionaliteit en technologie in een compacter design bieden en daarmee onzichtbaar in of achter het oor verdwijnen.


Hoortoestellen overzicht

Bent u op zoek naar een hoortoestel, of heeft u behoefte aan informatie over de verschillende modellen? Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende soorten modellen en prijsklassen van de hoorhulpmiddelen.


High end segment

Hoortoestellen uit het high end segment bieden alles waar hoortoestellen uit andere klassen mee in gebreke blijven. Bovendien bieden deze hoortoestellen het hoogste hoorcomfort in alle situaties, een veelvoud aan ontwerpen, functies en kleuren voor onopvallendheid. Hoortoestellen uit deze categorie passen zich automatisch aan elke omgeving aan, waardoor goede ruimtelijke oriëntatie weer mogelijk wordt gemaakt.

De aanschafprijzen voor hoortoestellen uit het high end segment liggen tussen 1.500 euro en 1.990 euro. Informeer u bij onze audiciens over wat de mogelijkheden zijn wat betreft vergoedingen, pakketten en belastingvoordeel.

Middenklasse

Hoortoestellen uit de middenklasse zijn een functionele begeleider voor het dagelijks leven en beschikken in vergelijking met de basisklasse over extra functies. Het automatisch herkennen en aanpassen van stemmen zorgt voor extra comfort. Storende achtergrondgeluiden kunnen worden voorkomen door doelgericht te horen met het hoortoestel. Bovendien is een draadloze verbinding mogelijk tussen het hoortoestel en een extern apparaat zoals een tv of smartphone.

Een hoortoestel uit de middenklasse bedraagt tussen de 900 en 1.500 euro. Als men in aanmerking komt voor de vergoeding van de zorgverzekeraar, wordt een deel van dit bedrag vergoed (afhankelijk van uw zorgverzekering). Bij audibene ontvangt u altijd een vergoeding voor uw hoortoestellen, onafhankelijk van uw zorgverzekeraar. Krijgt u geen vergoeding, informeer u dan bij audibene voor andere mogelijkheden. Wij helpen u graag aan een hoortoestel voor een eerlijke prijs.

Basisklasse

Als men in aanmerking komt voor de vergoeding van hoortoestellen, ontvangt u een bijdrage van de zorgverzekeraar. De hoogte van deze bijdrage hangt af van uw zorgverzekering. Bij audibene ontvangt u, onafhankelijk van uw zorgverzekeraar, hoe dan ook een bijdrage voor uw hoortoestellen indien uw gehoorverlies hoog genoeg is. Hoortoestellen uit de basisklasse zorgen voor een optimale spraakverstaanbaarheid binnen het huis. Vier kanalen geven het belangrijkste frequentiebereik vrij, terwijl storingsgeluiden standaard onderdrukt worden. Daarnaast zijn er vier ondersteunende luisterprogramma´s voor de meest voorkomende luister- en gesprekssituaties.

Bij hoortoestellen uit de basisklasse liggen de prijzen van hoortoestellen na aftrek van de vergoeding van uw zorgverzekeraar, tussen de 100 euro en 300 euro.

In principe geldt dat de prijs van hoortoestellen afhangt van factoren als technologie en design. Normaliter liggen de prijzen tussen 100 euro en 1990 euro per oor, na aftrek van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Hoe hoog de bijbetaling is, hangt af van de betreffende zorgverzekering. 


Signia Nx: De kampioen in spraakverstaanbaarheid

Signia Silk Nx

Bij de Signia Nx techniek komt hoogontwikkelde hoortoestel-techniek samen in een uiterst onopvallend design. Ongeacht of u kiest voor het discrete achter-het-oor model of het vrijwel onzichtbare in-het-oor model, Nx staat voor excellente spraakverstaanbaarheid in iedere situatie.


Hoortoestelfabrikanten

audibene werkt samen met alle toonaangevende hoortoestellenfabrikanten in Nederland. Neem contact met ons op als u vragen heeft, wij helpen u graag verder. U kunt ons bellen op 055 80 80 140, of een terugbelafspraak met ons vaststellen door hieronder de advisering te starten. 


Bouwvormen

Bij de keuze van een bouwvorm van een hoortoestel kan men twee soorten onderscheiden: Achter-het-oor hoortoestellen (AHO) en in het-oor-hoortoestellen (IHO).

Achter-het-oor hoortoestellen (AHO):

hoog prestatievermogen en onopvallend

Dit type hoortoestellen heeft in zijn kleinste formaat de grootte van een koffieboon en wordt achter het oor geplaatst. Achter-het-oor hoortoestellen kunnen worden onderverdeeld in twee verschillende soorten: men kent achter-het-oor toestellen met een luidspreker in het oor, en achter-het-oor hoortoestellen met een oorstukje. Beide soorten zijn geschikt voor vrijwel elk gehoorverlies – van mild tot zeer ernstig. Ondanks de enorme productiviteit van dit systeem, behoudt het hoortoestel een onopvallend design en geeft het een stijlvolle uitstraling en enorm goede prestaties. Achter-het-oor hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Afhankelijk van de nodige duur van de batterijen, kan bijvoorbeeld een mini- of super power hoortoestel gekozen worden.

In-het-oor hoortoestellen (IHO):

het vrijwel onzichtbare hoorhulpmiddel

Dit is een hoortoestel dat bijna onzichtbaar is: dankzij de positie in de gehoorgang is het hoortoestel van buitenaf amper te zien. Vanwege zijn kleine omvang is dit systeem voornamelijk geschikt voor mensen met licht of matig gehoorverlies. Of een in-het-oor hoortoestel bij u past, hangt grotendeels af van de aard van uw gehoorgang. Deze moet groot genoeg zijn, zodat het hoortoestel geplaatst kan worden. Bij onze partner audicien kunt u een hoortest doen, zodat u samen kunt ontdekken welk hoortoestel het beste bij uw gehoorverlies past.


Onze hoortoestel-experts zullen u helpen om
het geschikte hoortoestel voor u te vinden.

Verhoogde vergoeding voor hoortoestellen door de zorgverzekeraar

Sinds 2013 geldt een nieuwe regeling wat betreft de vergoeding van hoortoestellen. Op basis van de uitkomsten van een hoortest en vragenlijst wordt uw gehoorprobleem in een categorie geplaatst. Aan de hand hiervan hebt u de keuze tussen een groep hoortoestellen die behoren tot de deze categorie. Het bedrag van dit hoortoestel krijgt u voor een deel vergoed door uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk om voor een toestel uit een hogere categorie te kiezen en tegelijkertijd de bijdrage van de zorgverzekering te behouden. Informeer hier voor de mogelijkheden. Hebt u vragen over vergoedingen, prijzen of een ander onderwerp? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.


Hoortoestel technologie

Moderne hoorhulpmiddelen bieden vele automatische functies die het leven met slechthorendheid veel gemakkelijker maken. Een hoortoestel van vijf jaar geleden is niet meer te vergelijken met de moderne hoortoestellen. Of u zich interesseert voor verbinding met uw tv en smartphone of windruisonderdrukking, onze hoortoestel-experts helpen u het juiste hoortoestel te vinden dat perfect bij u past.


In 3 stappen naar een goed gehoor

Bij audibene werken we met een eenvoudig 3 stappenplan dat de hoorervaring terug zal brengen als nooit tevoren. Wij bieden onze klanten vele voordelen, die hen helpen bij het verkrijgen van een ruim aanbod van hoogwaardige hoortoestellen. Advies wordt in een deskundig en neutraal kader gegeven, waardoor u alle relevante producten kunt leren kennen. Het kader bevat een schat aan informatie over alle toonaangevende fabrikanten in Nederland. We werken in Nederland momenteel samen met meer dan 100 partner audiciens en beschikken over ervaring van meer dan 10.000 hoortoestelaanpassingen (vanaf 2015). Via deze service zijn wij in staat om u te helpen bij het selecteren van het ideale hoortoestel dat bij u past. Dit doen we in overleg met een van onze partner audiciens bij u in de buurt, waar u het geselecteerde toestel kunt proberen. 

Wij zullen u gedurende het hele traject ondersteunen totdat u geheel tevreden bent met uw nieuwe hoortoestel. 

Step One Experience

Stap 1: Eerste adviesgesprek - U kunt ons bereiken tijdens werkuren of een terugbelverzoek indienen.

Step Two Experience

Stap 2: Hoortoestel proefperiode - Probeer hoortoestellen uit bij een van onze partner audiciens bij u in de buurt.

Step Three Experience

Stap 3: Het perfecte hoortoestel voor u - Tijdens de proefperiode zullen we het hoortoestel aanpassen tot uw behoeftes, totdat u 100% tevreden bent. 

Ervaar zelf hoe eenvoudig de weg
naar een goed gehoor is.


Slechthorendheid als gevolg van lawaai

Er zijn verschillende redenen waardoor slechthorendheid ontstaat. De meest voorkomende oorzaak is zonder twijfel het ouder worden en slechthorendheid ten gevolge van lawaai. Het goede nieuws: een hoortoestel zal u helpen om uw gehoorvermogen weer effectief te verbeteren. Welke bronnen behoorlijk gevaarlijk zijn en voor een sterke vermindering van het gehoor zorgen, hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet:

Lawaai op de werkvloer

Luchtdrukhamers op het bouwterrein, luide gesprekken in het klaslokaal of de doordringende boor bij de tandarts: zowel bouwvakkers, leraren en tandartsen behoren tot de meest kwetsbare beroepen voor een gehoorbeschadiging. In deze omstandigheden kunnen zodanig alleen hoortoestellen nog helpen om beter te horen.

Lawaai door feesten en concerten

Normaal gezien kan het gehoor zich redelijk goed herstellen van tijdelijke gehoorbeschadiging. Echter wanneer concerten en disco´s regelmatig worden bezocht, dan is het waarschijnlijk dat het gehoorverlies blijvend wordt. Als dit gebeurt, kan een audicien een hoortoestel uitzoeken dat het gehoorprobleem goed kan verhelpen.

Lawaai via de koptelefoon

Veel mensen luisteren hun favoriete muziek het liefst via een MP3-speler of een mobiele telefoon via een headset. Deze trend is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De muziek wordt vaak ingeschakeld op een hoog volumeniveau en dit wordt als een van de belangrijkste redenen gezien voor de toename van het aantal slechthorenden.

Lawaai door knalgeluiden

Op oudejaarsavond dient men uit te kijken voor de afstand die er genomen wordt bij het laten exploderen van vuurwerk. Binnen een handomdraai, bijvoorbeeld als gevolg van een harde knal kan men een gehoorverlies oplopen (geperforeerd trommelvlies), met als gevolg een permanente gehoorbeschadiging. Jagers en sportschutters dienen ook op te passen. Een permanent gehoorverlies kan meestal alleen nog maar verholpen worden met een hoortoestel.

Kort uitgelegd

Wat is een tinnitus maskeerder?

Hoortoestellen ondersteunen niet alleen het betere verstaan van de omgeving, familieleden, of YouTube video's, het kan ook een uitkomst zijn tegen tinnitus. Hiervoor worden er hoortoestellen aangeboden met een zogenaamde tinnitus maskeerder erin. Met behulp van dit hoorhulpmiddel wordt het storende geluid als het ware 'gemaskeerd'. Na enige tijd is de ruis, piep of brom zo goed als uit de hersenen gefilterd. Hoortoestellen die een tinnitus maskeerder bevatten, zijn bijvoorbeeld Signia Pure 7 Binax, Oticon Alta2 Proof, ReSound LiNX 2 of Phonak Audéo Q. Met al deze toestellen zijn koppelingen met apps mogelijk, waardoor het gebruiksgemak verhoogd wordt.


Accessoires voor hoortoestellen

Om het optimale uit uw nieuwe hoortoestel te halen en deze gedurende een lange periode zonder problemen te kunnen gebruiken, is de verzorging en reiniging van uw hoortoestel van essentieel belang. Controleer daarom de comptabiliteit en de bijbehorende accessoires van uw hoortoestel.


Hoortoestellen bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een nabijgelegen audicien? Wij bieden een breed assortiment aan hoortoestel merken, onder andere Signia, Widex, Phonak en Beltone. Onze service: u verzoekt, en wij maken een afspraak voor u bij u in de buurt! Onze partner audiciens hebben grootse vakkennis en beschikken over jarenlange ervaring in het aanpassen van hoortoestellen. 


Wilt u meer weten over moderne hoortoestellen
en ze zelf uitproberen?

Hoortoestellen en middenoorontsteking

Een middenoorontsteking is over het algemeen pijnlijk. Als het niet medisch en professioneel wordt behandeld, kan er gehoorverlies ontstaan. In dit geval is het aanschaffen van een hoortoestel de oplossing om weer beter te horen. Op het moment dat de middenoorontsteking chronisch wordt, bevelen wij een behandeling aan het oor, keel of neus aan. Hierna kan de audicien zorgen voor een passend hoortoestel.

Tip: Neem een hoortoestel met een open aanpassing, omdat in-het-oor hoortoestellen (IHO) en achter-het-oor hoortoestellen (AHO) met gesloten oorstukje (gesloten otoplastiek) bij een chronische middenoorontsteking minder geschikt zijn.


Beroemdheden met een hoortoestel

Kunstenaars, politici en andere beroemde mensen dragen ook hoorhulpmiddelen om zich beter en vrij te voelen in zowel vrije tijd als op de werkvloer. Bijvoorbeeld Henkjan Smits, onder meer bekend als jurylid bij de X-factor, maakt ook gebruik van een hoortoestel. Opvallend is dat muzikanten als Bono, Sting of Phil Collins aan gehoorverlies lijden, maar geen hoortoestel dragen. Meestal treedt slechthorendheid op door het maken van muziek zonder gehoorbescherming. Dit kan ook de oorzaak van het gehoorverlies van vrijetijds-saxofonist en Amerikaanse ex-president Bill Clinton zijn, die ook net als oud-bondskanselier van Duitsland, Helmut Schmidt, zijn gehoor met behulp van een hoortoestel weer tot leven brengt.