Waterbestendige
hoortoestellen

Waterbestendige hoortoestellen: dit moet u weten

Sport u graag in de buitenlucht? Of gaat u regelmatig met de fiets of te voet op pad? Dat kunt u allemaal ook blijven doen wanneer uw gehoor vermindert. Dankzij waterbestendige hoortoestellen blijven outdoor activiteiten namelijk goed mogelijk. Bovendien zorgen deze apparaten voor een helder gehoor en een maximaal draagcomfort. Zo kunt u optimaal blijven genieten van een dagje fietsen, een tennispartij of een sprint op de atletiekbaan. Het is echter wel belangrijk om te weten waar waterbestendig voor staat. We leggen u dat graag uit in dit artikel.

Wat zijn waterbestendige hoortoestellen precies?

Een hoortoestel dat waterbestendig is, blijft ook onder vochtige omstandigheden goed werken. Het moet daarbij wel om een kleine hoeveelheid vocht gaan en de periode moet kort zijn. Een paar regendruppels of een beetje transpiratievocht is dus geen probleem. Waterbestendige hoortoestellen zijn dus niet waterdicht. U kunt er daarom niet mee zwemmen of douchen.

Wanneer u op zoek bent naar waterdichte hoortoestellen dan moeten we u teleurstellen. Deze bestaan nog niet. Maar met alle nieuwe technologische ontwikkelingen die gaande zijn, komen er in de toekomst vast en zeker waterdichte hoortoestellen.

Zijn waterbestendige hoortoestellen geschikt voor u?

Waterbestendige hoortoestellen zijn met name een aanrader wanneer u een vette huid heeft, graag sport of in een vochtig klimaat leeft. Het beste kunt u echter met een partneraudicien van audibene overleggen. Zo weet u of u één van de waterbestendige hoortoestellen echt nodig hebt. De audicien kan u ook direct helpen met het uitkiezen van een model dat past bij uw hoorprobleem en levensstijl.

Het onderhoud van uw hoortoestel

Een hoortoestel is eigenlijk een mini-computer die dagelijkse verzorging nodig heeft om lang mee te gaan. Dat geldt ook voor waterbestendige exemplaren. Het is onder andere belangrijk om uw hoortoestel regelmatig schoon te maken. Ook is het sterk aan te raden om op tijd de batterijen te vervangen. Mocht uw waterbestendige hoortoestel door omstandigheden te nat worden? Dan kunt u deze drogen met een speciaal droogapparaat. Maar beter is het natuurlijk om te veel nattigheid te voorkomen.

Wilt u zich niet laten tegenhouden door een verminderd gehoor en volop van een actief leven en de buitenlucht genieten? Ontdek dan het assortiment aan waterbestendige hoortoestellen van audibene. Bij ons vindt u uitstekende exemplaren van gerenommeerde merken. Bovendien biedt audibene u een duidelijk stappenplan met daarin onder andere een persoonlijk adviesgesprek plus een proefperiode.

Heeft u last van gehoorverlies?
laat u gratis door onze experts adviseren!