Achter-het-oor hoortoestellen (AHO)

Bescheiden en efficient

Hoortoestellen zijn verkrijgbaar in de bouwvormen in-het-oor hoortoestellen (IHO) en achter-het-oor hoortoestellen (IHO). Achter-het-oor hoortoestellen (AHO) zijn de meest bekende en meest gebruikte bouwvorm. De hoortoestellen zijn heel klein, licht en kunnen bijna onzichtbaar achter het oor worden gedragen. AHO-hoortoestellen zijn voor bijna elk type gehoorverlies geschikt. Ongeveer 90% van de Nederlandse hoortoesteldragers kiest voor een hoortoestel achter het oor. Voor de meest voorkomende vormen van gehoorverlies is een zeer klein AHO-hoortoestel voldoende. Het is belangrijk om het juiste hoortoestel voor ieders persoonlijke situatie te vinden, dit kan een wereld van verschil maken.

AHOs zijn beschikbaar in verschillende kleuren om de dragers haar- en huiskleur te matchen, of zijn/haar persoonlijke stijl te uiten. Over het algemeen geldt: hoe groter het hoortoestel, hoe efficiënter het is.

Kleine AHO hoortoestellen zijn geschikt voor de meeste type gehoorverlies. Zeer ernstig gehoorverlies vereist grotere hoortoestellen. In deze gevallen bieden moderne hoortoestellen zoals de ReSound LiNX een net ontwerp en ook de nodige hoge versterkingskracht.

Een hoortoestel dat bij u past

Achter-het-oor (AHO) hoortoestellen zijn in verschillende soorten kleuren verkrijgbaar om een zo persoonlijk mogelijke aanpassing mogelijk te maken. Over het algemeen zijn deze toestellen verkrijgbaar met verschillende extra functiemogelijkheden en de toestellen weinig reparaties nodig, doordat de electronica zich buiten het oor bevindt. AHO-hoortoestellen zijn gemakkelijk te onderhouden en het oorstukje kan eenvoudig in het water worden schoongemaakt.

AHO hoortoestellen met een externe luidspreker

Deze hoortoestellen zijn bij nieuwe gebruikers erg geliefd, ze zijn de meest discrete achter-het-oor hoortoestellen die er zijn, kenmerk is het hoge draagcomfort. Het versterkte bewerkte signaal wordt door een ultradunne, bijna onzichtbare, draad naar de luidspreker geleid, welke in de gehoorgang geplaatst is. Een op maat gemaakt oorschaaltje of een universeel passtukje zorgt ervoor dat deze luidspreker optimaal in de gehoorgang zit.

Door de positie van de luidspreker wordt een heldere en natuurlijke klank bereikt, wat wil zeggen dat de verschillende soorten geluiden zo natuurgetrouw weergegeven worden, terwijl de gehoorgang zo open mogelijk blijft als nodig wat het draagcomfort verhoogd. Deze vaak als “open aanpassing” genoemde aanpassing is bij lichte en middelmatige mate van gehoorverlies te gebruiken.

Wilt u meer informatie over AHO hoortoestellen?
Vraag ons om advies.

AHO hoortoestellen met een oorstukje

Deze hoortoestellen worden gebruikt bij ernstigere vormen van gehoorverlies. Ze geven een aangenaam draagcomfort waarbij de versterkingsvraag vaak hoog is. Het bewerkte versterkte geluid wordt via een dunne slang in het op maat gemaakte oorstukje, een zogenaamde charmefoon, geleid. Deze hoortoestellen bevatten, in vergelijking met de AHO-hoortoestellen met een externe luidspreker, een krachtigere versterking en een grotere batterij.

Een grote keus in vormen en kleurcombinaties zorgen er voordat deze hoortoestellen vandaag de dag zeer discreet gedragen kunnen worden en uw gehoor optimaal op weg helpen. In vergelijking met in-het-oor gedragen hoortoestellen geven de achter-het-oor gedragen hoortoestellen normaal gesproken een hoger draagcomfort, een natuurlijkere waarneming van spraak en tonen, en een hoger bedieningsgemak.

Wilt u meer informatie over AHO hoortoestellen?
Vraag ons om advies.

Gratis advies

U bent nog niet zeker of een achter-het-oor hoortoestel voor u de beste keuze is, of u wilt zich verder laten voorlichten over hoortoestellen? audibene voorziet u graag kosteloos van advies voor een voor u geschikt hoortoestel en een geschikte audicien bij u in de buurt. Wij bieden hoortoestellen aan van alle grote fabrikanten. Bel vrijblijvend op ons telefoonnummer 055 80 80 140, neem contact met ons op of maak een afspraak zodat wij u en uw gehoor zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Laat u adviseren door
een hoortoestel-expert van audibene.