Bouwvormen & verschillende hoortoestellen

De bouwvorm van een hoortoestel wordt door de positie van het gedragen hoortoestel bepaald. In principe kunnen hoortoestellen achter het oor en in het oor worden gedragen. 

Achter-het-oor toestellen

Achter-het-oor toestellen zijn de meest bekende en de vaakst gekozen hoortoestellen. De hoortoestellen zijn heel klein, licht en kunnen bijna onzichtbaar achter het oor worden gedragen. Achter-het-oor toestellen zijn gemaakt voor bijna elke hoorverlies. Ongeveer 90% van de Nederlandse hoortoestel dragers kiest voor een achter-het-oor hoortoestel.

Achter het oor (AHO)

In-het-oor toestellen

In-het-oor toestellen zitten direct in de gehoorgang. De hoortoestel componenten zijn individueel aangepast aan de gehoorgang van de drager. In principe zijn in-het-oor hoortoestellen voor lichte tot middelmatige hoorschaden gemaakt. Ongeveer 10% van de Nederlandse hoortoestel dragers kiest voor in-het-oor hoortoestellen.

In het oor (IHO)

Gratis raadpleging

Heeft u vragen over de technologie van een hoortoestel of wilt u algemene informatie over slechthorendheid of hoortoestellen? Dan helpen wij u graag kosteloos om tot de juiste keuze te komen voor een hoortoestel. Wij bieden hoortoestellen aan van alle grote hoortoestelfabrikanten. Bel nu vrijblijvend of maak een afspraak zodat wij u zo snel mogelijk kunnen terugbellen:

{$audTemplate.img_trustbar_default_altText}