Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt audibene.nl gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen.

Hansaton Hoortoestellen

Deelname aan het sociale leven is heel belangrijk en heeft een grote invloed op de levenskwaliteit. De in Hamburg gevestigde producent Hansaton heeft dit vroeg erkend. In dit familiebedrijf draait alles sinds meer dan 50 jaar om één ding: levenskwaliteit. Met toewijding, in combinatie met persoonlijk engagement en het doel om levensvreugde terug te brengen is het Hamburgse bedrijf tot op de dag van vandaag toonaangevend in accutechnologie.

Goed voor u en voor het milieu

Traditioneel worden hoortoestellen door batterijen van energie voorzien. De hoortoestelbatterijen moeten regelmatig, afhankelijk van de grootte, worden vervangen. Bij kleine en onopvallende hoortoestellen hebben de batterijen vaak maar een diameter van ongeveer 6mm. De geringe grootte van de batterijen zorgt er voor dat het vervangen van de batterijen niet altijd even makkelijk is. De producent uit de Duitse Hanzestad ontwikkelde speciaal voor dit probleem een nieuwe technologie. Het doel was om zo klein mogelijke hoortoestellen te ontwikkelen, die geen batterijwissel nodig hebben.

 

Maar hoe worden die moderne hoortoestellen dan opgeladen? In de innovatieve hoortoestellen is de modernste accutechnologie, die op inductietechniek gebaseerd is, ingebouwd. Dankzij deze techniek kunnen de hoortoestellen net zoals elektrische tandenborstels ‘s nachts worden opgeladen. Om sommige Hansaton hoortoestellen op te laden worden deze in een speciaal ontwikkeld design-laadstation gestopt, waarin ze tevens ook nog eens gedroogd en schoon gemaakt worden. Dankzij Hansaton hoeven mensen met gehoorverlies geen compromis meer aan te gaan tussen grootte en gemak.

moreless


Duurzaam handelen voor een groene wereld

Hansaton neemt haar verantwoordelijkheid als een van de grootste fabrikanten van hoortoestellen die zich niet alleen op hoorsystemen richten. Het uit Hamburg opgerichte bedrijf is lid van het “business en ethiek” initiatief. Dit is een fusie van een aantal middelgrote bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, die zijn toegewijd aan verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering binnen de zakenwereld. Hansaton focust op het gebruik van milieuvriendelijke batterijen. Daarnaast ondersteunt het bedrijf het “Plant for the Planet” initiatief. Dit initiatief is opgericht door drie studenten en heeft binnen twee jaar meer dan een miljoen bomen geplant. Het uiteindelijke doel is om een miljard bomen te planten. 

moreless


Mini hoortoestellen voor maximale onopvallendheid

Met de ontwikkeling van minimalisering wordt het hoortoestel steeds kleiner. Hansaton profiteert van hiervan en integreert dit direct in zijn nieuwe productontwikkelingen. Het hoortoestel sound SHD heeft een externe ontvanger die net als de jam SHD hoortoestellen in de gehoorgang, dicht bij het trommelvlies geplaatst is. Het voordeel hiervan is dat het hoortoestel meer ruimte heeft in de behuizing. Dit uit zich bij de sound SHD; ondanks de kleine afmetingen is er een ringleiding in het toestel geïnstalleerd. Hierdoor wordt het telefoneren met hoortoestel sterk vereenvoudigd en behoudt het zijn hoge draagcomfort. De sound SHD en de jam SHD zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren.


Klanten ervaringen

Customer
Astrid L. - Binnenhuisarchitect

´Ik merkte eerst helemaal niet dat ik een gehoorverlies had. Als binnenhuisarchitect ben ik heel vaak bij bezichtigingen en ben ik ook regelmatig in lawaaiige warenhuizen en in galmende, lege ruimtes. Een collega sprak me op een dag aan en vroeg me, waarom ik steeds minder naar dit soort afspraken ging. Toen viel het me voor het eerst bewust op, dat ik me steeds meer terugtrok en probeerde om het meeste vanuit mijn kantoor te organiseren.

Het was erg vermoeiend om met klanten en partners in een luide omgeving een gesprek te voeren. Toen ik op internet naar informatie zocht, ontdekte ik ´gehoorverlies´ als mogelijke oorzaak voor mijn problemen. Na een hoortest bij een audicien bij mij in de buurt besloot ik snel om hoortoestellen van Hansaton te gaan gebruiken. Ze maken voor mij vooral de communicatie in rumoerige situaties veel makkelijker en ze zijn bovendien onopvallend. Wanneer ik ‘s avonds thuis kom voel ik me nog steeds fit. Ook voor de communicatie op kantoor biedt het Hansaton hoorsysteem veel voordelen. Zo kan ik de hoortoestellen rechtstreeks met mijn vaste en mobiele telefoon verbinden. Ik hoor mijn gesprekspartner namelijk op beide hoortoestellen, zonder überhaupt de telefoon aan mijn oor te moeten houden.

Ik ben af en toe wat vergeetachtig en een beetje chaotisch. Vooral over kleine hoortoestellen had ik gehoord dat de batterijen best vaak vervangen moeten worden. Door de grandioze accutechnologie die door Hansaton ontwikkeld is, kan ik volledig zonder batterijen. De hoortoestellen worden ‘s nachts, net zoals mijn elektrische tandenborstel, in een klein laadstation weer opgeladen en worden daarbij ook nog automatisch schoon gemaakt. Dat is voor mij niet alleen heel gemakkelijk, maar is ook beter voor het milieu. Mijn nieuwe hoortoestellen hebben mij veel levenskwaliteit in mijn privé- en beroepsleven teruggegeven. Ik ga niet meer zonder mijn hoortoestellen van huis.´


Bijzonder comfortabel en multimedia puur: de Hansaton afstandsbediening

hearing aid connectivity

De moderne Hansaton hoorsystemen kenmerken zich enerzijds door eenvoudige bediening en anderzijds door de verbindingsmogelijkheden met multimedia-apparaten. Dankzij intuïtieve afstandsbedieningen zoals de miniMedia kunnen gebruikers van hoortoestellen onopvallend de luidsterkte regelen of het hoorprogramma van hun hoortoestel aanpassen.

De met Bluetooth uitgeruste afstandsbedieningen kunnen echter nog veel meer: ze zorgen bijvoorbeeld voor draadloos, direct contact met de televisie of de stereo-installatie en maken het mogelijk dat uw hoortoestellen als een headset functioneren. Het resultaat is een kristalhelder geluid. Muziek en televisie worden op deze manier voor de hoortoestellendrager weer tot een echte hoorbeleving.