Audio Service hoortoestellen

Hoortoestelfabrikant Audio Service

Ons gehoor is een van de meest elementaire zintuigen in ons leven en heeft daarmee een grote invloed op hoe wij ons voelen. Het doel van de in Westfalen (Duitsland) gevestigde hoortoestelfabrikant Audio Service is om mensen met een gehoorverlies een stuk levensvreugde terug te geven. Door een focus op dienstverlening, ondernemersgeest en innovatie verbetert Audio Service sinds vele jaren met kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld.

Vrijwel onzichtbaar en hoog comfort

audio service logo
audio service logo

Dankzij de meest innovatieve, in Duitsland ontwikkelde technologie is het Audio Service gelukt om hoortoestellen te ontwikkelen die de gehoorgang zo min mogelijk afsluiten en zo een hoog draagcomfort creëren. Een ander sterk punt van deze hoortoestelfabrikant zijn de automatische aanpassingsprogramma’s. De geavanceerde hoortoestellen van Audio Service herkennen of de drager zich in een restaurant, in het een bos of in de stad bevindt. Afhankelijk van de betreffende situatie passen de hoortoestellen automatisch programma’s aan die stemgeluiden, klanken en storende geluiden zo nodig filteren of duidelijk versterken. Audio Service stelt de hoortoesteldrager in staat om optimaal natuurlijk en briljant horen te ervaren. Deze en vele andere ontwikkelingen stammen uit de eigen onderzoeksafdeling. De hoortoestellen worden door speciaal opgeleide medewerkers van Audio Service op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Het is dan ook niet verrassend dat Audio Service de marktleider is in in-het-oor gehoorsystemen.

Van IHO-hoortoestelspecialist naar internationale onderneming

De oprichting van Audio Service is gedaan in de jaren 70, door de audicien Horst Peter Kühne. Kühne leerde tijdens een reis naar Amerika, de voordelen van achter-het-oor hoortoestellen kennen, en ontwikkelde hiervoor grote interesse. Eenmaal terug in Duitsland richtte hij een onderneming op, gericht op de productie en specialisatie van in-het-oor hoortoestellen. Al na een paar jaar verhuisde Audio Service naar een groter pand in Herford en na ongeveer tien jaar na het ontstaan van het bedrijf werd de productie van achter-het-oor hoortoestellen uitgebreid. De jaren erna, in het begin van de jaren 2000, volgde er nog vele innovaties zoals filters tegen vuil en bacteriën. Tegenwoordig is Audio Service één van ’s werelds grootste fabrikanten van hoortoestellen en bijpassende accessoires.

Krachtige functies in een compact design

Ondanks de specialisering van in-het-oor hoortoestellen, biedt Audio Service nu ook krachtige en kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen die gedragen worden achter het oor (AHO-hoortoestellen). Hieronder vallen de onder andere de toestellen van de serie Duo. Met deze serie is het mogelijk, een draadloze verbinding te maken met externe audiobronnen en telefoons. Daarnaast bieden de series Mood en RIC/Rixx ook de mogelijkheid een hoortoestel achter uw oor te dragen. Het model Rixx is een ‘right-in-canal’ hoortoestel. Het beschikt over een externe ontvanger, die direct bij het trommelvlies geplaatst wordt. De Mood modellen staan bekend vanwege hun veelzijdige instelmogelijkheden, die nauwkeurig aangepast kunnen worden aan individuele behoeften van de drager.

Nieuws van Audio Service

Intussen heeft Audio Service al zijn in-het-oor en achter-het-oor hoortoestellen met het chip-platform G3 uitgerust. De G3 chip staat voor natuurlijk ruimtelijk horen. In aanvulling werd vervolgens het multi-microfoon systeem “Audiotronic” voor achter-het-oor hoortoestellen gepresenteerd. Het simuleert de eigenschappen van het menselijk oor en belooft door het omzetten van hogere en lagere frequenties een authentieke hoorbelevenis. Een ander nieuwtje van Audio Service is de headset voor in-het-oor hoortoestellen met geïntegreerde draadloze spoel waarmee een “ear to ear” verbinding wordt gegarandeerd. De gratis Audio Service Smart Remote App is de praktische afstandsbediening van het hoortoestel. Hiermee kunt u zelf instellingen zoals het hoorpgramma, volume en geluid – zonder extra accessoires – zeer discreet veranderen.

Ontdek welk Audio Service toestel het beste bij u past.