Hoortoestel
accessoires

Hulpmiddelen voor beter horen

Zodra gehoorschade ontstaat, moet men zich met de consequenties bezighouden. Moderne hoortoestellen zorgen ervoor dat ook mensen met een duidelijk gehoorverlies weer goed kunnen horen. Daarbij zijn hoorsystemen vandaag de dag meer dan alleen toestellen die het gehoorvermogen versterken. Ze zijn meer dan alleen kleine computers en hebben een buitengewoon grote bewerkingscapaciteit en een verfijnde techniek.

Een voorzichtige handhaving in combinatie met een overeenstemmende verzorging hoort daarom tot het standaard programma van iedere hoortoesteldrager. En niet zonder reden: rond 75% van alle schade aan hoortoestellen ontstaat door vocht en oorsmeer. Hier leest u wat voor hoortoestel accessoires er zijn om dit te voorkomen, en waarvoor deze gebruikt worden.

Lees hieronder welke hoortoestel accessoires beschikbaar zijn, hoe u hoortoestelschade het beste kunt vermijden en wat hiervoor benodigd is. Onze hoortoestellen-experts geven informatie over het thema hoortoestellen en adviseren u graag.

High-tech voor uw hoorsystemen

widex connectivity options
widex connectivity options

Intussen is een hoortoestel veel meer dan alleen een simpele ondersteuning in het dagelijks leven van mensen met gehoorschade. Er zijn verschillende technische toestellen, die het leven met een hoorsysteem niet alleen makkelijker maken, maar het zelfs kwalitatief verhogen.

Vooral op het gebied van multimedia is er een veelvoud aan aanbiedingen voor hoortoestel accessoires die tonen dat de tijden van grove onpraktische hulpmiddelen, die enkel tot hun functioneel gebruik beperkt zijn, voorbij zijn. Moderne toestellen zijn allang in het moderne digitale tijdperk aangekomen. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem, het eigen hoortoestel door middel van een bijbehorende ontvanger geschikt voor bluetooth te maken. Daardoor kunt u het spelend aansluiten op WiFi installatie, televisie, radio, computer, of telefoon te verbinden en zo genieten van de voordelen van de draadloze multimedia-wereld met uw hoortoestel. Daarnaast is bovendien een afstandsbediening die o.a. het geluidsniveau van het eigen hoorsysteem aan kan passen zeer nuttig.

Van oorsmeerfilter tot droogbox

De kwelling van de keuze geldt ook voor hoortoestelaccessoires. Vooral voor het onderhoud is er een grote keuze aan producten die de hygiëne van de toestellen waarborgen. Van een complete set tot aan het individuele accessoire zijn voor iedere gebruiker de juiste gebruiksvoorwerpen verkrijgbaar. Voor het verwijderen van oorsmeer zijn er bijvoorbeeld speciale verwijderborsteltjes en haakjes, die een precieze en zorgvuldige reiniging mogelijk maken. Ook met de zogenaamde geluidskanaalstick kan het hoortoestel van vervelende vuiligheid ontdaan worden. Degene die sneller hoortoestelbatterijen wil verwisselen heeft beschikking over een batterijvak-opener of een batterijwisselmagneet. Door een oorsmeerfilter is het mogelijk de graad van de vervuiling te reguleren. Dat is vooral belangrijk aangezien deze vuiligheid de geluidsuitgang van het hoortoestel verstoppen en er daardoor schade kan ontstaan. Zijn de hoortoestellen daarentegen een keer nat geworden (door condensatiewater of zweet), dan is over het algemeen een eigenhandige droging af te raden. In plaats daarvan moet een zogenaamde droogbox worden ingezet.

Individuele hoortoestel accessoires van A-merk fabrikanten

EasyControl-A_App
EasyControl-A_App

an Audio Service tot Phonak en Starkey, iedere hoortoestellenfabrikant biedt in de meeste gevallen een omvangrijk aanbod aan accessoires voor hoortoestellen. Het assortiment loopt daarbij van wireless-microfoons en accu-oplaadstations tot telefoons speciaal voor hoortoesteldragers. Met de bijbehorende hoortoestelaccessoires kan de eigen hoorbelevenis nog verder geïndividualiseerd worden en op de persoonlijke eisen aangepast worden.

Een bijzondere hoorbelevenis is de zogenaamde ReSound LiNX Quattro, die u verbindingsmogelijkheden biedt voor vrijwel alle apparaten. Daardoor is het mogelijk muziek op te roepen of films direct naar de hoortoestellen te streamen- zonder schakelapparaten. Accessoires van de fabrikanten.

Sommige fabrikanten hanteren een eigen accessoirelijn met veel producten, die de omgang met het hoortoestel vergemakkelijken en voor meer comfort in het dagelijks leven zorgen. Wij van audibene informeren u graag over de producten van alle A-merk hoortoestelfabrikanten.

Bent u op zoek naar een hoortoestel?
laat u door onze experts gratis adviseren!