Ear diseases

De ziekte van Ménière
De ziekte van Ménière is een ziekte aan het cochleovestibulair orgaan van het binnenoor, dat aan een kant optreedt.
Meer lesen
usher-syndrom
Syndroom van Usher
Het syndroom van Usher is een ziektebeeld, waarbij naast slechthorendheid ofwel volledig gehoorverlies door een aftakeling van het netvlies gelijktijdig een zichtverlies optreedt.
Meer lesen
Otosclerose
Otosclerose is een afwijking van het oorbot aan de ingang van het binnenoor, waarbij het om botvervormingsprocessen gaat (otospongiose), gevolgd door een botverharding (sclerose).
Meer lesen
Otitis externa
Onder een otitis externa, ook wel gehoorgangontsteking genoemd, wordt een bacteriële, schimmel of allergische ontsteking van de huid en het weefsel in de gehoorgang verstaan.
Meer lesen
Middenoorontsteking (otitis media)
Een acute middenoorontsteking (otitis media acuta) is een ziekte, die meestal begint met een verkoudheid en kan erg pijn doen.
Meer lesen
Hypoacousis
Het vreemde woord hypoacousis betekent niets anders dan slechthorendheid: een vermindering van het gehoorvermogen dus. Dit soort gehoorverlies komt in vele leeftijdscategorieën voor.
Meer lesen
Gaatje in het trommelvlies
Het trommelvlies is een dun membraan dat het binnenoor van het buitenste deel van het oor afsluit, zodat bescherming tegen ziektekiemen wordt gegarandeerd.
Meer lesen
Cholesteatoom
Cholesteatoom
Cholesteatoom, ook wel chronische middenoorontsteking genoemd, is een chronische etterige ontsteking van het middenoor.
Meer lesen
chematic_of_sémont_maneuver
Benigne Paroxismale Positieduizeligheid (BPPD)
Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid (BPPD) is een gevoel van duizeligheid die gekenmerkt wordt door acute kortdurende heftige duizeligheid die ontstaat als u uw hoofd beweegt.
Meer lesen
AVP - Auditieve Verwerkingsproblemen
Wanneer het bij het horen tot een beperking komt, terwijl de oren eigenlijk gezond zijn, dan kunnen er auditieve verwerkingsproblemen aanwezig zijn.
Meer lesen